Продовжується розслідування обставин вбивства старшого лейтенанта Романа Галаса (ДОКУМЕНТ)

Продовжується боротьба за відновлення справедливості у справі розслідування обставин вбивства командира взводу 16 батальйону, старшого лейтенанта Романа Галаса

Нардеп Юрій Шухевич звернувся до Генерального прокурора України Юрія Луценка з проханням продовжити з'ясування причини вбивства військового, повідомляє Depo.ua за інформацією Трибуни.

Продовжується розслідування обставин вбивства старшого лейтенанта Романа Галаса (ДОКУМЕНТ) - фото 1

Продовжується розслідування обставин вбивства старшого лейтенанта Романа Галаса (ДОКУМЕНТ) - фото 2

8 серпня, на лінії зіткнення поблизу Артемівська (Сектор С) загинув від вибуху гранати в бліндажі командир 3 мотопіхотного взводу 16-го окремого мотопіхотного батальйону Роман Галас, який напередодні мав конфлікт з високопоставленими офіцерами зі спецслужб та отримав погрози через принципову позицію у боротьбі з контрабандними вантажами.

Офіцер приймав участь у затриманні поблизу села Зайцеве, Артемівського району вантажівки з борошном, в якій було знайдено 48 мільйонів гривень. Наступного дня в блінджажі військовослужбовців знайшли записку: "Ви мали їхати звіси на іномарках, а поїдете ногами вперед". Колеги Романа вважають його загибель вбиством, але справу спустили на гальмах.

Нагадаємо, що влітку Depo.ua брав інтерв'ю у ужгородського воєнкома підполковника Миколи Журавльова, і той згадував про випадок з вбивством Романа Галаса, який спочатку намагались обставити як самогубство.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme