Під Кабміном гудуть автомітингарі, Парасюк хоче підтримки Гройсмана

Біля Кабінету міністрів України близько 100 представників громадської організації "АвтоЄвроСила" продовжують акцію з вимогою ухвалити законопроект 5567 для врегулювання використання машин з іноземною реєстрацією

Про це заявив народний депутат України Володимир Парасюк, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Прем'єр-міністр України він все ж таки з партії "Блок Петра Порошенка", і тут є питання політичної складової. І ми мусимо розуміти, що потрібно з Кабінетом Міністрів ці речі погодити, щоб вони дали своє добро, і тоді ж буде реальність того, що у Верховній Раді буде 226 голосів", - сказав він.

Парасюк зазначив, що без голосів фракції "БПП" цей законопроект "просто не буде проголосований".

Перед будівлею уряду на місці для паркування машин та вздовж дороги стоять кілька десятків автомобілів з іноземними номерами. За громадським порядком стежать представники патрульної поліції та бійці Нацгвардії. Рух вулицею Грушевського не перекритий.

З метою привернути до себе увагу урядовців водії-протестувальники всі разом почали сигналити. Протестувальники поки не планують йти з місця пікету, але ситуація спокійна.

Нагадаємо, що вранці протестувальники  частково заблокували в'їзд у Київ на Одеській, Жотомирській, Броварській та Бориспільській трасах, а приблизно опівдні дісталися до Кабміну

Вони вимагають Верховної Ради ухвалити законопроект N5567, який дозволить зрівняти громадян України та іноземців в праві протягом року користування автомобілями з європейською реєстрацією при тимчасовому без авансових митних платежів.  Фактично пропонується скасувати розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією, але одноразової плати на рік за користування цими машинами. Зокрема, законопроектом передбачено запровадження "умовного часткового звільнення від оподаткування" ввезених з-за кордону авто і встановлення за це "справедливої плати".

Також учасники руху виступають за приведення українських норм розмитнення машин до європейських стандартів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme