"Нафтогаз" на 22% збільшує вартість газу для промисловості

З 1 лютого ціни на газ для промислових споживачів та установ, що фінансуються з державного бюджету, виростуть на 21-22%, або на 1 386-1 472 грн за тисячу кубометрів - до 7 679-8 451 грн за тисячу кубометрів

Про це йдеться в повідомленні НАК, передає Depo.ua.

Водночас, за даними "Нафтогазу", максимальні ціни на природний газ для промспоживачів з 1 лютого буде підвищено на 21% – до 10 141,2 грн. за тис. куб. м порівняно з 8 374,8 грн за тис. куб. м у січні.

Цінові пропозиції "Нафтогазу" диференційовано залежно від обсягів закупки, умов оплати та стану попередніх розрахунків.

Так, дляля споживачів від 50 тис. кубометрів на місяць за умови відсутності заборгованості за газ і на умовах передоплати встановлена ціна на рівні 7 679 грн за тисячу кубометрів (на 22%, або на 1 386 грн за тисячу кубометрів більше, ніж для цієї категорії в січні), на умовах оплати за фактом поставки - 8451 грн за тисячу кубометрів (на 21,1%, або на 1 472 грн за тисячу кубометрів більше, ніж для цієї категорії в січні).

Всі ціни на паливо вказано з урахуванням ПДВ і тарифів на транспортування магістральними та розподільними трубопроводами.

Нагадаємо, згідно з прейскурантом Нафтогазу, існує ще три категорії споживачів: споживачі, у яких місячні обсяги споживання нижче 50 тис. кубометрів; у яких місячні обсяги не регулюються; у яких місячні обсяги не регулюються і які до того ж мають заборгованість за газ перед Нафтогазом.

Для всіх цих трьох категорій споживачів ціна товарного газу також збільшиться на 21,1%, або на 1 472 грн за тисячу кубометрів - до 8 Ціна: 451 грн за тисячу кубометрів

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme