У Білому домі ополчились на журналістів за "брехливі" репортажі з інавгурації Трампа

Прес-секретар президента США Шон Спайсер вперше з'явився в кімнаті для брифінгів Білого дому і виступив з критикою в адресу ЗМІ, звинувативши їх у поширенні неправдивої інформації про розмір аудиторії, яка була присутня на інавгурації Дональда Трампа

Про це передає Depo.ua з посиланням на Bloomberg.

"Це була найбільша аудиторія, яка спостерігала за інавгурацією коли - небудь, як по присутнім особисто, так і по всьому світу", – сказав Спайсер. "Спроби зменшити ентузіазм щодо інавгурації є ганебними і брехливими", – додав він.

Спайсер зазначив, що Національна алея "була повною" від підніжжя Капітолію до Монумента Вашингтону, "коли президент прийняв присягу".

На питання журналістів Спайсер відповідати не став, як не став наводити конкретні дані про кількість присутніх на інавгурації гостей.

Раніше в суботу Трамп під час свого першого офіційного візиту в штаб-квартирі ЦРУ заявив, що з його ракурсу було "приблизно мільйон, півтора мільйона осіб". За його словами, частини Національної алеї, "ведуть до Монумента Вашингтона", були "повними".

Bloomberg додає, що на аэрофотознімках можна розгледіти, що не всі частини Національної алеї, про яких згадував Спайсер, були заповненими. Зокрема, не до кінця була заповнена частина біля Будівлі Смітсонівського інституту і на захід від Монумента Вашингтона. Також були просвіти по парадному маршрутом від Капітолію до Білого дому.

Як зазначає агентство, жодне офіційне агентство не призвело даних про кількість присутніх на Національній алеї. Однак цього разу людей було набагато менше, ніж на першій інавгурації Барака Обами, додає Bloomberg. Тоді, за даними міської влади округу Колумбія, було 1,8 млн осіб.

Що стосується телеаудиторії, то за інавгурацією Трампа спостерігали близько 30,6 млн глядачів, наводить агентство дані Nielsen Media. Для порівняння: першу інавгурацію Обами в 2009 році дивилися майже 38 млн телеглядачів, і 41,8 млн глядачів стежили за першої інавгурацією Рональда Рейгана, свідчать дані того ж Nielsen Media. Однак, як зазначає Bloomberg, цифри по інавгурації Трампа не враховують дані за альтернативним способам спостерігати за трансляцією, наприклад, за потокового мовлення.

Нагадаємо, що Дональд Трамп склав присягу і офіційно став 45-м президентом США. Тим часом поліція застосувала перцевий газ у сутичках з демонстрантами і заарештувала близько сотні протестувальників.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme