Папа Римський застеріг Європу від популізму

Папа Римський Франциск заявив про небезпеку, яку несе риторика популізму, для Європи

Про це він заявив в інтерв'ю виданню El Pais, передає Depo.ua.

"Звичайно, кризи провокують страхи, побоювання. Для мене найбільш типовим прикладом популізму в європейському сенсі - це 1933 рік в Німеччині. Країна перебувала в стані кризи і шукала свою ідентичність", - заявив понтифік.

При цьому глава католицької церкви зазначив, що Адольф Гітлер не захоплював владу. "Він був обраний народом і завдав своєму народові величезної шкоди. У часи кризи нам відмовляє здатність тверезо мислити", - зазначив Папа Римський.

Понтифік також закликав європейців вживати більше заходів для інтеграції біженців щоб уникнути появи гетто. За його словами, охорона кордонів в часи посилення терористичної загрози особливо важлива, при цьому Франциск засудив спроби захиститися за допомогою стін і колючого дроту".

"Країни, яким загрожує тероризм, мають підстави навіть для більш суворого контролю, але жодна країна не уповноважена відбирати у своїх громадян право на діалог із сусідами", - підкреслено Тато Франциск.

Нагадаємо, Єврокомісія дозволила Німеччині і чотирьом іншим державам продовжити заходи прикордонного контролю на своїх кордонах ще на три місяці, до середини травня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme