У Вашингтоні сталися сутички між противниками Трампа і поліцією

У центрі американської столиці сталися сутички між групою протестувальників, які вийшли на вулицю з виступами проти президентства Дональда Трампа, та поліцією

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

Інцидент стався в четвер увечері біля Національного прес-клубу, де відбувається Deplorabal - неофіційна церемонія на честь інавгурації.

Протестувальники організували акцію на 14-й вулиці північно-західного району Вашингтона, прямо під будівлею Національного прес-клубу. Люди тримали в руках плакати з назвою організації Refuse Fascism, яка виступає проти правління обраного президента Дональда Трампа та закидає йому звинувачення в расизмі.

Деякі з учасників висловлювали гасло "Пекло починається опівдні 20 січня", маючи на увазі час і дату складання присяги обраним президентом.

Протестувальники були оточені кількома колами правоохоронців, які забезпечували мирне проведення демонстрації та уникнення провокацій з обох сторін.

За повідомленнями очевидців, поліцейські застосували сльозогінний газ після того, як з натовпу полетіли пусті пляшки в учасників Deplorabal, які проходили повз будівлю. Демонстранти також закидали яйцями будівлю, де зібралися прихильники Трампа.

Поліція наразі утримується від офіційних повідомлень про постраждалих, хоча вже є інформація про перші арешти порушників правопорядку.

Нагадаємо, Трамп принесе присягу на двох Бібліях: Лінкольна та дитячій.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme