Путіну потрібен ворог, а Європі - підтримка США, - МЗС Польщі

Європейському союзу потрібно переконувати США триматися разом, так як у багатьох випадках Європа не може самостійно вирішити проблеми в світі

Про це сказав сказав глава міністерства закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, виступаючи під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі, передає Depo.ua з посиланням на сайт форуму.

"Ми повинні продовжувати переконувати американців триматися разом. Коли ми були розділені, почалася Перша і Друга світові війни, а також війна на Балканах. І кожен раз Європа не могла вирішити ці проблеми. Зараз без американців Європа не може вирішити конфлікт на сході України. Всі формати, які створюються ЄС, досі не є достатніми і не призводять до виконання прийнятих рішень", – зазначив він.

Ващиковський додав, що немає сенсу обговорювати антиросійські санкції, так як вони будуть продовжені. Він зазначив, що не бачить причин зняття обмежень, так як умови Мінських домовленостей не виконані.

Глава МЗС підкреслив, що з початку конфлікту на Донбасі ЄС не відмовлявся від діалогу з Росією, але реакція РФ була протилежною.

"Проблема в тому, що б ми зараз не пропонували Путіну, всі відкидається. Тому що він потребує нас. Йому потрібен ворог. Це характерна для політичної науки проблема. Він потребує нас в якості свого роду козла відпущення, як виправдання", – зазначив Ващиковський.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme