У центрі Києва націоналісти побилися з правоохоронцями

Представники "Організації українських націоналістів", "Правого сектора" і "Білого молота", які проводили в центрі Києва марш в пам'ять про події Революції гідності, влаштували бійку з співробітниками правоохоронних органів

Як передає Depo.ua з посиланням на "Інтерфакс-Україна", на перетині Паркової алеї та вулиці Грушевського, націоналісти, які йшли колоною, почали посеред дороги поливати бензином принесені ними автомобільні покришки.

У цей час з боку стадіону імені Лобановського рушила колона правоохоронців, яка оперативно перешкодила їхнім планам.

У відповідь на це націоналісти кинули покришки і з криками "Ганьба" почали жбурляти в правоохоронців каміння, палиці та петарди. Після нетривалої сутички, сторони розішли на деяку відстань.

О 20.20 учасники маршу у кількості близько ста осіб стояли щільною групою посеред дороги, а правоохоронці стали двома формаціями по обидва боки від них. 

Раніше ввечері представники "ОУН", "Правого сектора" і "Білого молота" провели мітинг в пам'ять про події 3-річної давності під час Революції гідності, які тоді в народі прозвали "Вогнехреща": початок протистояння учасників революції і силовиків на Грушевського.

Після мітингу активісти в супроводі великої кількості правоохоронців, а також загону пожежних ДСНС у вогнетривких костюмах, висунулися в бік урядового кварталу по вулиці Грушевського, скандуючи "революція".

Під час ходи в натовпі періодично вибухали петарди, а на чолі колони активісти несли запалені фаєри. Деякі учасники ходи несли автомобільні покришки і "коктейлі Молотова", які вони мали намір символічно підпалити на тротуарі перед будівлею Кабміну.

На даний час учасники мітингу під стелою Незалежності по черзі виступають з критикою діючої влади.

Також вони зазначають, що це не остання їхня акція і "боротьба триває".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme