Трамп принесе присягу на двох Бібліях: Лінкольна та дитячій

Обраний президент Дональд Трамп під час церемонії інавгурації складе присягу на Біблії, що належала президентові Авраму Лінкольну

Про це передає Depo.ua з посиланням на The Independent.

Крім того, Трамп буде також використовувати Біблію, подаровану йому матір'ю з нагоди закінчення недільної школи в 1955 році. Коментуючи рішення Трампа взяти для присяги Біблію Лінкольна, глава інавгураційного комітету Том Баррак заявив: "Приносячи ту ж клятву, що звучала 156 років тому, обраний президент Трамп з трепетом покладе руку на дві Біблії - ту, що має особливе значення для його сім'ї, і ту, що так багато значить для нашої країни".

Біблія Лінкольна була куплена для церемонії вступу президента на посаду в 1861 році. Це невелика книга в оксамитовій палітурці із золотистим металевим обідком по краях обкладинки. До Трампа вона використовувалася для президентської присяги лише тричі: самим Лінкольном і Бараком Обамою в 2009 і 2013 роках. Під час церемонії поряд з обраним президентом буде знаходитися служитель бібліотеки, щоб в разі, якщо Трамп упустить її або зашкодить будь-яким чином, негайно забрати для ремонту. Після закінчення церемонії книга буде повернута на місце - в бібліотеку Конгресу.

Церемонія інавгурації Трампа відбудеться в п'ятницю, 20 січня. На ній, як очікується, будуть присутні понад 800 тисяч людей. Серед гостей буде 91-річний житель штату Нью-Джерсі Гарольд Смик-молодший, для якого захід стане 18-м за рахунком.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme