Порошенко услід за Трампом закликав США "бути великими знову"

Президент України Петро Порошенко закликав США "бути великими знову", продемонструвавши лідерство в питанні глобальної безпеки

Depo.ua з посиланням на

Про це він заявив в кулуарах Всесвітнього економічного форуму в Давосі, передає Depo.ua з посиланням на Reuters.

Порошенко висловив сумнів у тому, що Вашингтон може відвернутися від Києва, зазначивши, що Трамп публічно заявив про дотримання зобов'язань США, а ткаже послався на "перспективні" заяви кандидатів в нову адміністрацію.

Порошенко також підкреслив важливість НАТО як оплоту захисту від Москви, після того, як Трамп схвилювала Європу, назвавши військовий союз "застарілим".

"НАТО, головним чином це не питання грошей, це питання безпеки. Російська агресія знову продемонструвала, що немає іншої системи безпеки, крім НАТО, яка була б ефективною, щоб зупинити агресію", - сказав він.

І, щоб продемонструвати свою роль як глобального лідера, США треба буде зміцнити трансатлантична єдність, вважає президент.

"Америка повинна бути великою знову", - сказав він, повторивши гасло передвиборної кампанії Трампа.

За його словами, він був одним із перших світових лідерів, кому подзвонив новообраний президент США. Він зазначив, що під час телефонної розмови була досягнута домовленість про його візит до США після інавгурації Трампа.

Нагадаємо, Дональд Трамп оголосив слоган для своєї президентської кампанії у 2020 році

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme