Ізраїль розробив нову систему протиракетної оборони

Ізраїльська державна компанія Israel Aerospace Industries розробила новий зенітний ракетний комплекс (ЗРК) середньої дальності ABISR, який позиціонується в якості молодшого елемента в системі зброї Barak

Про це повідомляє військовий блог bmpd, який ведуть співробітники Центру аналізу стратегій і технологій (ЦАСТ) з посиланням на Jane's, передає Depo.ua.

ABISR, що розробляється з 2006 року, має нову полегшену в порівнянні з Barak LR зенітну ракету з дальністю стрільби до 35 кілометрів. Комплекс готовий до серійного виробництва.

Комплекс ABISR позиціонується, як головним чином рухливий наземний, але може також бути використаний як корабельний. Ракета має таку ж довжину і діаметр корпусу, як і ракета ЗРК Barak LR, але стартова маса ракети менше, в основному за рахунок використання одноступеневого твердопаливного двигуна замість двоступеневого.

Зазначається, що Israel Aerospace Industries зробила в Ізраїлі вісім практичних випробувальних пусків ABISR за реальними цілями 16-17 березня 2016 року. Всього було зроблено 10 випробувань, у тому числі в порядку демонстрації представникам індійської армії для пропозиції комплексу на індійський тендер на ЗРК малої і середньої дальності за програмою QRSAM.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme