Швейцарія дала українцям "безвізову" надію

Швейцарія готова надати українцям безвізовий режим відразу ж після аналогічного кроку з боку Євросоюзу

Про це повідомив президент України Петро Порошенко за підсумками зустрічі з президентом Швейцарії Доріс Лойтхард в Давосі, пише Depo.ua з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Ви знаєте, що ми очікуємо найближчим часом рішення Європарламенту про безвізовий режим. І було чітко заявлено, що відразу ж, як тільки Україна отримає право безвізових поїздок у країни Шенгенської зони, Швейцарія одночасно також надасть безвізовий режим для українських громадян", - заявив Порошенко.

За його словами, на зустрічі з президентом Швейцарії була відзначена ефективність боротьби з корупцією в різних сферах, а також кроки української сторони для стабілізації банківської системи.

"Крім того, ми домовилися прискорити спільні кроки з розслідування злочинів попередньої влади. Що стосується тих заморожених активів у швейцарських банках, які зараз там знаходяться, то ми визначили чіткі графіки та координацію співробітництва міністерств юстиції та генеральних прокуратур, які мають швидше привести до певного результату по поверненню цих активів в Україну", - сказав глава держави.

Нагадаємо, Порошенко бере участь у Всесвітньому економічному форумі, який триває цими днями у швейцарському Давосі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme