На Росії космонавти не можуть вийти в космос, бо загубили скафандр

Запланований на цей рік вихід російських космонавтів у відкритий космос можуть перенести через втрату експериментального скафандра в катастрофі вантажівки Прогрес МС-04

Про це розповів виконавчий директор Роскосмосу по пілотованим космічним програмам Сергій Крикальов, повідомляє Depo.ua з посиланням на ТАСС.

"Поки (один намічений на цей рік вихід у відкритий космос, - ред.) залишається, але він планувався в тому числі для випробування нових скафандрів, а один з скафандрів не було доставлено. Через те, що частину обладнання ми втратили, зараз переглянуть програму виходів", - повідомив він.

За словами Крикальова, який є рекордсменом за сумарним часом перебування в космосі, на Росії "немає екстреної необхідності" в тому, щоб вийти у відкритий космос в 2017 році.

Перший модернізований скафандр Орлан-МКС планується відправити на кораблі Прогрес МС-05, який стартує в кінці лютого, другий - на одному з наступних вантажівок.

Нагадаємо, 1 грудня 2016 року вантажний корабель Прогрес МС-04, запущений з космодрому Байконур за допомогою ракети-носія Союз-У, був втрачений на 382-й секунді польоту на висоті 190 км над Тувою, його уламки згоріли в щільних шарах атмосфери разом з 2, 5 тоннами вантажів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme