Голова ОБСЄ: Питання Донбасу для нас є і буде пріоритетним

Новий очільник ОБСЄ зустрівся зі спікером українського парламенту

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Верховної Ради.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час зустрічі з діючим Головою ОБСЄ, Федеральним міністром європейських, інтеграційних та закордонних справ Республіки Австрії Себастьяном Курцем наголосив на важливості для України рішення про продовження санкцій проти Росії та єдності Європейського Союзу у цьому питанні.

"Вітаємо нещодавнє рішення про продовження санкцій. Для нас дуже важливе продовження санкцій проти російського агресора, який порушив усі міжнародні принципи, на яких будується вільний світ», - сказав він і підкреслив, що «наші хлопці захищають не лише Україну, а й весь вільний світ, тому розраховуємо на таку консолідовану підтримку і надалі".

А.Парубій подякував за солідарність і підтримку України у складний час і зазначив, що важливим результатом "нормандського формату" є рішення про опрацювання питання про озброєну місію ОБСЄ в зоні АТО.

За його словами, "озброєна місія ОБСЄ є важливим кроком на шляху до припинення агресії Росії проти України". Голова Верховної Ради висловився за дипломатичне вирішення конфлікту і підкреслив, що "ми, як ніхто, зацікавлені, щоб не було більше смертей". Водночас, він висловив занепокоєння фактом ігнорування мінських угод з боку російської сторони і заявив, що "робимо усе можливе, аби знайти дипломатичний шлях до вирішення проблем".

Своєю чергою, С.Курц зазначив, що "вирішення проблем на Сході України є пріоритетним". "Намагаємося робити усе, що у наших силах, аби досягти прогресу у ситуації, яка склалася, - сказав він. - Дуже прикро спостерігати горе людей на тих територіях, зокрема, літніх людей, які потребують серйозної допомоги і підтримки. Необхідно продовжити роботу місії, бо ситуація потребує збільшення кількості часу та ресурсів, аби забезпечити безпеку в регіоні".

Нагадаємо, що Себастьян Курц сьогодні обговорив з міністром закордонних справ України зміцнення місії ОБСЄ на Донбасі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme