Екс-беркутівці залишаться під вартою ще на 2 місяці

Згідно з повідомленням, перебування під вартою продовжили до 17 березня, рішення оскарженню не підлягає

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Тиждень".

Святошинський районний суд Києва продовжив на два місяці арешт екс-беркутівцям Сергію Зінченку, Павлу Аброськіну, Олегу Янішевському, Олександру Маринченку та Сергію Тамтурі, підозрюваним у розстрілі учасників революції Гідності в період 18-20 лютого.

Згідно з повідомленням, перебування під вартою продовжили до 17 березня, рішення оскарженню не підлягає.

Суддя Сергій Дячук, оголошуючи рішення, зазначив, що досі залишаться ризик ухилення беркутівців від суду та їхнього переховування. За його словами, поведінка співучасника злочину не є вирішальним фактором при обранні міри запобіжного заходу. Але в той же час, присяжні брали до уваги сукупність факторів. Дячук наголосив, що участь частини екс-беркутівців в АТО не підвищує в суду довіри до них, оскільки, на думку суду, зберігаються ризики перешкоджанню кримінальному провадженню - зокрема, через контакти з розшукуваними спецпризначеннями.

Суд також узяв до уваги, що 10 екс-беркутівців отримали російське громадянство.

У той же час, через скарги частини підсудних на стан здоров’я та ненадання їм медичної допомоги в Лук’янівському СІЗО, суддя доручив керівнику СІЗО за згодою сторін влаштувати медичне обстеження в’язнів, про результати якого повідомити суд.

Нагадаємо, що у Святошинському районному суді Києва допускають можливість звільнення колишніх співробітників спецпідрозділу МВС "Беркут" Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Сергія Тамтури за запитом "ДНР".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme