Правозахисна організація назвала Трампа загрозою правам людини

Правозахисна організація Human Rights Watch оголосила обраного президента США Дональда Трампа "загрозою правам людини"

Про це передає Depo.ua з посиланням на The Independent.

Як говориться в щорічній доповіді організації, перемога Трампа стала результатом "передвиборної кампанії, яка буяла мізоґінії (тобто містить елементи презирства і ненависті по відношенню до жінок), ксенофобської і расистської риторики".

Як пояснив виконавчий директор Human Rights Watch Кеннет Рот, "обрання Дональда Трампа президентом США після кампанії, виконаної ненависті та нетолерантності, і зростаючий вплив в Європі політичних партій ставлять під загрозу всю післявоєнну систему прав людини".

"Трамп і різні політики в Європі намагаються прийти до влади, закликаючи до расизму, ксенофобії, мізоґінії і шовінізму, - уточнив Рот. - Вони стверджують, що народ погоджується на порушення прав людини, так як це нібито дозволяє зберегти роботу і культуру і запобігти терористичним атакам. Насправді ж це прямий шлях до тиранії".

Human Rights Watch - неурядова організація, що здійснює моніторинг, розслідування і документування порушень прав людини. Штаб-квартира організації знаходиться в США. Відповідно до Загальної декларації прав людини, організація виступає проти порушення тих прав, які вона вважає основними правами людини, включаючи смертну кару і дискримінацію на основі сексуальної орієнтації, і щорічно видає звіти про порушення прав людини.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme