На Миколаївщині ціни за минулий рік "підскочили" більш ніж на 12%

За останній місяць минулого року найбільше зросла вартість овочів та молочної продукції

На Миколаївщині ціни за минулий рік "під…

У 2016 році на споживчому ринку Миколаївської області ціни зросли на 12,2%. А по Україні, без урахування тимчасово окупованої території АР Крим і м. Севастополя та частини зони проведення АТО - на 12,4%. У грудні минулого року, порівняно з попереднім місяцем, - на 1,4% (відповідно по країні - на 0,9%). Про це Depo.Миколаїв повідомили в прес-службі Головного управління статистики.

За останній місяць минулого року серед продовольчих товарів значно підвищились в ціні овочі – на 8,3%, а саме: огірки, помідори, перець солодкий – на 24,5%, капуста – на 7,6%, буряк, морква, цибуля та гриби – на 5,4%, картопля – на 4,9%. Вартість молока, сиру та яєць збільшилась на 5,8%, у тому числі молоко зросло в ціні на 7,7%, сметана – на 6,4%, сир і м'який сир – на 5,8%, яйця – на 4%, кисломолочна продукція – на 3,6%.

Приріст цін на хліб і хлібопродукти склав 2,1%, зокрема, макаронні вироби підвищились в ціні на 3,6%, хліб – на 2,3%, рис – на 1,8%, кондитерські вироби з борошна – на 1,7%, інші продукти (борошно, крупи) – на 1,3%. Алкогольні напої подорожчали на 8,2%, тютюнові вироби – на 1,3%. 

Підвищення цін у сфері транспорту на 0,7% викликано зростанням вартості проїзду в таксі на 6,4%, велосипедів – на 4,4%. У сфері зв'язку ціни зросли на 2,6%, ресторанного і готельного бізнесу – на 1,8%, охорони здоров'я – на 1,2%, відпочинку і культури – на 1%.

Предмети домашнього вжитку, побутова техніка та поточне утримання житла стали коштувати на 1,3% більше, різні товари та послуги – на 1,4%. Внаслідок сезонного зниження цін, одяг і взуття в цілому стали обходитися споживачам на 2,2% дешевше.
Оплата за житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива та ціни у сфері освіти залишились на стовідсотковому рівні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme