Кремль запросив адміністрацію Трампа на наступні сирійські переговори, - ЗМІ

Росія запросила представників нової адміністрації Дональда Трампа на сирійські мирні переговори, які в цьому місяці пройдуть в Астані, і в яких братимуть участь Туреччина та Іран

Про це повідомляє The Washigton Post  із посиланням на джерела в майбутній адміністрації, передає Depo.ua.

Запрошення надійшло 28 грудня, коли посол Росії в США Сергій Кісляк зателефонував до Майкла Флінна, кандидатуру якого Трамп висунув на пост радника з питань національної безпеки.

Співрозмовник видання зазначив, що "ніякого рішення не було прийнято" під час розмови і "у мене немає додаткової інформації щодо участі США".

Слід зазначити, що адміністрація Барака Обами виключала участь у переговорах в Астані. Видання відзначає, що участь США, особливо якщо угоду буде досягнуто, буде першою ознакою розширення американо-російського співробітництва.

Нагадаємо, у п'ятницю прес-секретар президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана заявив, що США братимуть участь в переговорах, які заплановані на 23 січня, через три дні після інавгурації Трампа.

Водночас речник Державного департаменту США Марк Тонер заявив напередодні, що "формальне запрошення" для участі в переговорах у Астані до нинішнього американського уряду не надходило.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme