З України поїхав журналіст, який розслідував розстріл "групи Ендрю"

Журналіст, який вивчав тему розстрілу зведеної мобільної "групи Ендрю" Олексій Бобровніков заявив, що залишив Україну через погрози

Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook, передає Depo.ua.

За його словами виїхав з України він ще місяць тому.

"Виклад ланцюжка подій, які могли знищити мене (у фізичному сенсі не в меншій мірі, ніж мене намагалися знищити професійно) нерозривно пов'язані зі справою Ендрю Галущенко, вбитого 2 вересня 2015 року недалеко від міста Щастя в Луганській області. Андрій був моїм головним джерелом інформації в питаннях дослідження "сірої зони", - написав він.

Як пише журналіст "з перших днів розслідування, присвяченого "сірій зоні", а точніше, за два дні до вбивства Андрія Галущенко", йому почали надходити погрози фізичної розправи.

"Вони приходили як у дружній формі з поплескуванням по плечу, так і в формі погроз зі зброєю в руках. Подібні загрози отримували і інші люди, задіяні в вивченні процесів торгівлі з окупованими територіями", - написав він.

За словами Бобровнікова, загалом йому надходило 5 попереджень, щодо ризиків його життю через розслідування "справи Ендрю".

Нагадаємо, 2 вересня 2015 року у Луганській області під Щастям загинули двоє членів зведеної мобільної групи, ще четверо отримали поранення.

За інформацією Георгія Туки, до розстрілу зведеної мобільної групи причетні військовослужбовці одного з підрозділів ЗСУ, які покривають контрабанду товарів через лінію розмежування в цьому районі, зокрема 92-й ОМБ. Директор департаменту комунікації МВД Артем Шевченко повідомив, що мобільну групу поблизу Щастя підірвали із засідки, і підкреслив, що до обстрілу може бути причетний "хтось зі своїх".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme