Верховний суд закрив справу "Азаров проти СБУ"

Верховний суд відмовив екс-прем'єр-міністру Миколі Азарову в перегляді рішень двох судів і постанови колегії суддів Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ за його позовом до Служби безпеки та екс-радника екс-глави СБУ Маркіяна Лубківського

Про це Маркіян Лубківський повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Екс-прем'єр-міністр програв всі судові інстанції у справі проти СБУ і екс-радника Наливайченка", – пише Лубківський.

Остаточне рішення у цій справі прийняла 22 грудня 2016 року колегія суддів Верховного Суду України, відмовивши Азарову у допуску до провадження за всіма його позовами і заявами про перегляд прийнятих судами рішень.

Лубківський наголосив, що ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає.
Як відомо, на посаді радника голови СБУ Наливайченка Лубківський заявляв, що екс-прем'єр намагався дестабілізувати ситуацію в Україні, проплачуючи псевдо-протестні акції.

Азаров подібні звинувачення назвав "брехливим брудом" і заявив, що не може фінансувати акції протесту з причини "відсутності грошей" і пригрозив Лубківському судом.

Нагадаємо, що в червні 2015 року представники Азарова звернулися до суду із позовом до Служби безпеки України за участю третьої особи – Лубківського – про визнання озвученої ним інформації недостовірною і такою, що порушує особисті немайнові права позивача – право на повагу до честі й гідності, на недоторканість ділової репутації. В Україні колишнього прем'єр-міністра звинувачують у перевищенні влади, що спричинило тяжкі наслідки, привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем. За останніми повідомленнями, Азаров перебуває на Росії.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme