Імовірне призначення зятя Трампа радником поставило демократів "на вуха"

Законодавці від Демократичної партії закликали обраного президента США Дональда Трампа переглянути рішення про призначення свого зятя Джареда Кушнера на посаду старшого радника у Білому домі

У листі членів комітету з юридичних питань палати представників США наголошується, що це призначення може суперечити закону проти кумівства від 1967 року, який поширюється на всіх без винятку співробітників Білого дому, повідомляє Depo.ua з посиланням на Російську службу Бі-бі-сі.

Демократи також побоюються, що на новій посаді Кушнер не зможе повністю уникнути конфлікту інтересів.

"Більше того, позиція Кушнера в Білому домі може дозволити йому просувати рішення, які відповідають його інтересам у бізнесі", - сказано в листі.

При цьому адвокат Кушнера Джеймі Горелік запевняє, що його призначення не суперечить ніяким федеральним законам США.

За її словами, перед тим як зайняти нову посаду Кушнер має намір припинити роботу у девелоперській компанії та залишити керівництво газетою New York Observer.

Горелік також додала, що майбутній радник вже консультувався з фахівцями Управління з урядової етики США з приводу своєї посади.

Також зазначається, що старша дочка обраного президента Іванка Трамп, дружина Кушнера, має намір залишити керівні ролі в компанії Trump Organization та не буде займати посади в адміністрації свого батька.

Нагадаємо, Кушнер стане старшим радником Трампа після його інавгурації 20 січня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme