13 фантастичних будинків на деревах, в яких хочеться жити

Будиночки на деревах призначені для того, щоб наблизити нас до природи

Будиночки на асоціюються у нас з дитинством, іграми та кращими моментами, коли можна було сидіти на гілках гіганта і мріяти жити так вічно, пише Depo.Закарпаття з посиланням на "ВСВІТІ".

Екологічні будинки, Данія

1

У Данії студент-архітектор Конрад Вохсік розробив проект будинку, щоб змінити маленькі передмістя в околицях міст. Через дизайн та форми будинки губляться між деревами і здаються частиною природи. А для більшості тварин вони служать природним укриттям, забезпечуючи тінь і захист від хижаків і примх погоди.

Будиночок на дереві біля озера Мускока, Канада

2

Дім «Чотири дерева», розроблений архітектором Лукашем Косом, знаходиться поруч з озером Мускока в Онтаріо. Він здатний прихистити велику родину. Цікаво, що будиночок розгойдується при сильному вітрі, але боятися не варто: дизайнер використав в його конструкції міцні сталеві троси.

Сільський кондомініум, Теннессі

3

Цей величезний будинок належить громаді, яка проживає в лісі в штаті Теннессі, США. Найдивовижніше в тому, що будівлі більше 50 років і зроблена вона на 90% з дерева.

Хатина гномів, Британська Колумбія

4

Ці три будинки, які дуже нагадують оселю гномів, є одними з найвищих будинків на деревах у всьому світі. Вони повністю придатні для життя, хоч і не мають електрики.

Шпаківня для людини, Японія

5

Якщо коли-небудь ви мріяли жити поруч з птахами посередині лісу, цей будинок – ідеальний варіант для вас. Натхненням для будівництва послужили шпаківні, але зробили їх в людському масштабі, щоб люди і птиці змогли співіснувати. Усередині простір розділено склом на дві частини. Тому мешканці будинку можуть спостерігати за дикими птахами, які використовують його в якості тимчасового гнізда.

Будинок-ностальгія на дереві, Бельгія

6

Цей будинок був розроблений Бенджаміном Вердонком для місцевого фестивалю дизайну в Бельгії і розташувався на задньому дворі одного з будинків престарілих міста Гент. Візуально він нагадує ту саму установа і є певним порталом, що дозволяє бабусям і дідусям повертатися в прекрасні часи свого дитинства, проведені в будинку на дереві.

Дзеркальний куб, Швеція

7

Цей куб, розроблений Tham & Videgard Mirror, відноситься до одних з найбільш дивних готелів на планеті. Його конструкція створена так, щоб приховати структуру в лісі і дозволити гостям відчути дике життя посередині холодної природи.

Людське гніздо, Швеція

8

Таке величезна гніздо розташоване серед дерев шведського лісу. За цією точною копією пташиного гнізда ховається повністю обладнаний сучасний номер, який призначений для приємного проведення часу в оточенні дерев і співу птахів.

Ресторан на дереві, Нова Зеландія

9

Ресторан на дереві "Yellow Treehouse" розташований в Окленді і може вмістити 18 відвідувачів, крім шеф-кухарів і офіціантів. Це, безумовно, один з найбільш незвичайних і красивих ресторанів у всьому світі.

Космічний корабель на дереві, Швеція

10

Цей незвичайний позаземний космічний корабель, здається, приземлився випадково на крижаний ліс. Насправді цей будинок – один з найбільш інноваційних архітектурних проектів останніх років, він є частиною того ж готельного комплексу, куди входить і Дзеркальний куб.

М’яч, що застряг між гілками, Канада

11

HemLoft – це дерев’яний будиночок на дереві, в якому можна відпочити від міської суєти, пилу, шаленого ритму. Незвичайне екологічно чисте житло знаходиться в лісі на північ від Уістлера (Канада) і здатне прийняти одного або двох чоловік.

Квітучий будинок, Японія

12

Цей вражаючий будинок чаю був спроектований Терунобу Фухіморі і побудований посередині пишного саду черешень. Як же чудово відвідати його навесні і, розмістившись біля вікна, неспішно дегустувати кращі сорти чаю, одночасно милуючись панорамою околиць.

Повітряна ферма, Каліфорнія

13

Будинок - це конструкція з декількох невеликих будиночків, з’єднаних разом. Тут проживають фермери, які працюють на земельних ділянках в Каліфорнії. І це один з найбільших будинків на дереві, які існують в світі.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme