Північнокорейський дипломат-втікач розповів про ядерні розробки Кім Чен Ина

Колишній північнокорейський дипломат Тхе Ен Хо, який втік до Південної Кореї, заявив, що Пхеньян планує завершити розробку міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) до кінця 2017 - початку 2018 року

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на агентство "Енхап".

Нова зброя, за словами перебіжчика, буде здатна досягти континентальної частини США.

Нагадаємо, 1 січня у новорічному зверненні до нації лідер КНДР Кім Чен Ин запевнив, що північнокорейська МБР знаходиться "в останній стадії розробки". Він також пообіцяв, що країна продовжить зміцнювати свій військовий потенціал, якщо "Сполучені Штати не припинять агресивну політику".

До цього, в кінці грудня 2016 року, Північна Корея відмовилася згорнути свою ракетно-ядерну програму на вимогу НАТО. Крім того, Рада Безпеки ООН випустив ряд резолюцій про заборону Пхеньяну проводити ядерні випробування.

Однак керівництво КНДР заявило, що в світлі ворожої політики США республіка має повне право зміцнювати обороноздатність країни, і відмовилося визнавати ці рішення. У зв'язку з цим Радбез ООН ввела санкції проти КНДР.

Високопоставлений північнокорейський дипломат Тхе Ен Хо зник в серпні 2016 року через посольство в Лондоні незадовго до повернення на батьківщину. Пізніше стало відомо, що він разом з дружиною і дітьми втік до Південної Кореї. Його сім'я була взята під захист уряду.

20 серпня Пхеньян звинуватив Тхе Ен Хо в розголошенні державної таємниці та незаконному привласненні чужого майна.

Також повідомлялося, що США і Південна Корея відправлять спецназ для вбивства Кім Чен Ина.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme