На Росії силовикам роздадуть новітні автомати для підводної стрільби

Російські силовики з 2018 року отримають нові автомати, пристосовані для ведення вогню під водою і на суші

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на topwar.ru.

"Є контракти вже, замовлення з боку Міноборони Росї, ФСБ Росії, Росгвардіі і МВС. З наступного року вже буде організовано серійне виробництво", - повідомляв раніше директор "Центрального конструкторського дослідного бюро спортивно-мисливської зброї" Олексій Сорокін.

На Росії силовикам роздадуть новітні автомати для підводної стрільби - фото 1

За його словами, автомат дозволяє вести вогонь на суші і під водою.

"Щоб стріляти в іншому середовищі, потрібен мінімальний набір маніпуляцій", - уточнив Сорокін.

Нагадаємо, перша закордонна презентація російського автомата АДС відбулася в лютому 2015 року на виставці в Абу-Дабі (ОАЕ). Нова стрілецька зброя може вести вогонь як спеціальними патронами для підводної стрільби, так і звичайними - калібру 5,45 міліметра, використовуючи стандартний магазин автомата Калашникова. Це дозволить плавцям застосовувати одну і ту ж зброю на суші і під водою.

Довідка: АДС може вести вогонь одиночними пострілами, відсічення по три постріли і в режимі безперервного вогню. Він також оснащений підствольним гранатометом, який призначений тільки для застосування на поверхні. Використання АДС дозволяє бойовим плавцям обійтися одним видом зброї, тоді як раніше вони були змушені брати на завдання і підводні, і звичайні автомати.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme