Внаслідок теракту у Туреччині українці не постраждали, - МЗС

Внаслідок вибуху, що стався навпроти будинку правосуддя в Ізмірі, серед потерпілих громадян України немає

Про це повідомив начальник управління консульського забезпечення МЗС України Василь Кирилич в ефірі "112 Україна", передає Depo.ua.

"Щодо кількості українців: цей динамічний процес щоразу змінюється. Туреччина - країна, яка активно відвідується українцями, але я б хотів привернути увагу громадян України, які перебувають або планують відвідати Туреччину, до необхідності дотримання правил безпеки, а також рекомендацій МЗС України та посольства. Ми рекомендуємо уникати без крайньої необхідності тривалого перебування в транспортних терміналах, аеропортах, морських портах, на залізничних, автовокзалах. Важливо обмежити відвідування великих торгово-розважальних комплексів, нічних клубів. Було б добре стежити за новинами щодо розвитку ситуації в країні та місті перебування. Також важливо неухильно виконувати всі законні вказівки і рекомендації правоохоронних органів і місцевої влади", - підкреслив Кирилич.

Крім того, в МЗС нагадали про необхідність мати при собі документи, що посвідчують особу.

"У разі попадання в надзвичайну ситуацію ми рекомендуємо громадянам України невідкладно звертатися на гарячу лінію МЗС України, посольства України в Туреччині, а також Генерального консульства України в Стамбулі", - сказали в МЗС.

Нагадаємо, що 5 січня вибух прогримів біля будівлі суду в Ізмірі. Біля входу вибухнув замінований автомобіль. За останніми даними, внаслідок теракту загинули співробітник поліції і співробітник суду, ще 5 людей дістали поранення. Поліція ліквідувала двох терористів, ще одного розшукують.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme