У 2017 році SpaceX планує запустити надважку ракету Falcon

Саме на носіях такого класу американці успішно літали на Місяць

Новий 2017 рік обіцяє стати для американської SpaceX одним з найважливіших в її історії – компанії належить запустити надважку ракету Falcon Heavy – пише Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

Минулий рік був для SpaceX неоднозначним. З одного боку, у квітні першій ступені середньої ракети Falcon 9 вдалося успішно сісти на морську платформу, з іншого – через п'ять місяців, у вересні, на стартовому майданчику, на мисі Канаверал, стався вибух носія цього ж типу. Причина аварії встановлено: тріщина у системі подачі гелію до резервуару з рідким киснем на другій ступені.

Після вересневої аварії SpaceX призупинила старти. Розслідування причин вибуху завершилося у грудні 2016 року. Черговий старт запланований на січень 2017 року. Носій повинен вивести на навколоземну орбіту комерційний вантаж — супутників Iridium-1. Десять апаратів, які Iridium і SpaceX відправлять у космос, покликані покласти початок модернізації орбітальної групи одного з найбільших світових операторів, що нараховує сьогодні 72 супутника.

За повне оновлення групи оператора SpaceX отримає 492 мільйони доларів. Наступний запуск апаратів Iridium – через три місяці, потім пуски передбачається здійснювати з кроком у два місяці.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme