Китайський військовий 40 років охороняв забутий усіма об'єкт

Житель китайської провінції Гуйчжоу на ім'я Хе Веньсунь протягом 41 року один охороняв секретне бомбосховище, не здогадуючись, що його командування просто забуло про нього

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на портал Gbtimes.com.

З'ясувалося це після того, як 87-річний "забутий вартовий", розуміючи, що роки беруть своє, звернувся до військкомату в повіті Цехен Цяньсінань-Буї-Мяоского автономного округу, провінція Гуйчжоу з питанням, коли прийде зміна.

Китайський військовий 40 років охороняв забутий усіма об'єкт - фото 1

Літній чоловік розповів, що в 1975 році місцеве військове керівництво призначило Веньсуня відповідальним за будівництво бомбосховища і передало під його керівництво групу зі ста фахівців.

На об'єкті, що будується був введений режим суворої секретності, тому про свою вахту китаєць не розповідав нікому - навіть дітям. Він побудував будинок прямо над секретним бункером, вдень був звичайним жителем, головою численного сімейства, а вночі заступав на свою секретну вахту. При цьому протягом усіх чотирьох десятиліть відповідальний вартовий підтримував в бомбосховищі ідеальний порядок.

А начальство про нього просто забуло. У вересні 1976 помер голова КНР Мао Цзедун. Начальники Хе Веньсуня були переведені на іншу роботу, так що вартовий залишився єдиною людиною на щойно збудованому об'єкті.

Китайський військовий 40 років охороняв забутий усіма об'єкт - фото 2

Після розповіді чоловіка, офіцери китайської армії з'ясували, що секретний бункер не значиться ні в яких документах. Вони відвідали об'єкт і побачили, що бомбосховище знаходиться в ідеальному стані і повністю готове до експлуатації.

Військове командування китайської армії офіційно дозволило дисциплінованому вартовому покинути пост, та винесло старому подяку і присвоїло почесне звання "людини зразкової моралі".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme