UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Українська тенісистка на Australian Open потиснула руку росіянці: батько пояснив, чому так сталося

Українська тенісистка Єлизавета Котляр потиснула руку росіянці Владі Мінчевій, яка виступає під "нейтральним" прапором. Вчинок 16-річної спортсменки пояснив її батько. Також відреагували у Міністерстві молоді та спорту та Федерації тенісу України

Українська тенісистка на Australian Open…
Українська тенісистка Єлизавета Котляр

Про це йдеться в повідомленнях Мінмолодьспорту та Федерації тенісу України, перелає Depo.ua.

Подія сталася на юніорському турнірі Australian Open та викликала обурення в мережі й привернула увагу російських пропагандистів.

Як пише "Суспільне Спорт", Котляр представляла Україну в першому раунді. Матч завершився поразкою українки з рахунком 2:6, 4:6.

Проте українських уболівальників засмутила не так поразка юної спортсменки, як ручкання з російською суперницею після поєдинку.

У Федерації тенісу України заявили, що підтримують позицію українських тенісистів, які вирішили, що не тиснутимуть руки російським суперникам після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

"Наші провідні гравці про це повідомлені та підтримують таку позицію. Але завжди можуть бути помилки. Така помилка сталася сьогодні із нашою гравчинею", — зазначили у федерації.

Оскільки спортсменка ще неповнолітня, федерація зв’язалася для коментаря з батьком Єлизавети — Костянтином Котляром.

Він наголосив, що на початку кар’єри спортсменам буває важко впоратися з емоційним тиском на змаганнях і не нервувати.

"Лізі лише 16 років, у неї ще не має справжнього досвіду виступів на таких значних змаганнях, як турніри серії Grand Slam, вершини, як професійного, так і юнацького тенісу. Тут надзвичайна атмосфера, яка сама по собі чинить неабиякий тиск на спортсменів", — розповів Костянтин Котляр.

Батько спортсменки додав, його донька "на автоматі виконала післяматчевий ритуал" і не розуміла, що за сіткою стояла представниця країни, яка здійснила напад на Україну.

"Це безумовно була помилка, через яку Ліза дуже шкодує й запевняє, що ніколи більше не дозволить нічого подібного. Завжди пам’ятатиме, хто є хто. Насправді вона щира патріотка України, завжди була такою, є й залишиться у майбутньому", — запевнив батько тенісистки.

Як зауважив виконувач обов’язків міністра молоді та спорту Матвій Бідний, атлети можуть стати легкою мішенню для провокацій.

"Ми бачимо, як на кожному турнірі росіяни намагаються використати українських атлетів для власної пропаганди. Саме це ми й побачили у виконанні російських пропагандистських медіа", — пояснив він.

У Мінмолодьспорту заявили, що російські пропагандисти дуже прискіпливо слідкують за спортивними заходами та використовують будь-який привід, як інструмент для власної пропаганди.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme