UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Стало відомо, з ким збірна України зіграє у плей-оф відбору на Євро-2024 з футболу

Збірна України за підсумками жеребкування у швейцарському Ньйоні отримала суперника у відбірковому плей-оф Євро-2024 з футболу

Стало відомо, з ким збірна України зігра…

Про це повідомила Українська асоціація футболу, передає Depo.ua.

Українська команда не змогла напряму кваліфікуватися на Євро-2024: у вирішальному матчі з італійцями синьо-жовті зіграли внічию (0:0). Тож у березні 2024 року збірна має нагоду здобути одну з трьох вакантних путівок на турнір через плей-оф Ліги націй.

За підсумками жеребкування, Україна потрапила до шляху В і зіграє у півфіналі плей-оф зі збірною Боснії та Герцеговини на виїзді.

Потенційний суперник українців у фіналі плей-оф (якщо збірна переможе Боснію і Герцеговину) визначатиметься в матчі Ізраїль — Ісландія.

Обидва півфінали заплановані на 21 березня. У разі виходу до фіналу Україна буде господарем фіналу 26 березня.

Повні результати жеребкування

  • Шлях А: Польща — Естонія, Уельс — Фінляндія (господар фіналу);
  • Шлях В: Ізраїль — Ісландія, Боснія та Герцеговина — Україна (господар);
  • Шлях С: Грузія — Люксембург (господар), Греція — Казахстан.

Нагадаємо, національна збірна України виступала у відборі Євро-2024 в групі C разом із командами Англії, Італії, Північної Македонії та Мальти.

У першому матчі відбору Україна поступилася Англії з рахунком 0:2. Згодом, під час другої зустрічі, Україна зіграла внічию проти англійців з рахунком 1:1, відібравши в них очки у кваліфікації.

Україна також перемагала в матчах проти команд Північної Македонії й Мальти. Під час попередньої зустрічі з Італією на відборі українці поступилися їм із рахунком 1:2.

Зрештою, Україна посіла третє місце в турнірній таблиці та зможе позмагатись за вихід на Євро-2024 через плей-оф. Туди потрапляють 12 найкращих команд Ліги націй 2022-2023 років, які не пройшли кваліфікацію Євро. Ці команди ділять на три шляхи (по чотири команди), у кожному з яких через півфінали та фінал розіграють іще по одній путівці.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme