UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Росії ветеранку ВОВ залишили без подарунку на 9 травня через податок в 500 рублів

На Росії з жінкою-ветераном розгорівся скандал – жінка-ветеран нібито залишилася без подарунка від глави Татарстану Рустама Мінніханова на 9 травня

Журналіст стрічки новин

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на росЗМІ.

Все почалося з того, що в соціальній мережі "ВКонтакте" житель республіки Ільнар Мусавіров поскаржився на свавілля голови сільради села Ільсур Фаттахова.

Виявилося, що причина у несплаті податків на суму 500 рублів. При цьому Мусавіров наголосив, що його літня родичка є ветераном тилу. Їй 94 роки. А ще вона виростила 11 дітей.

До посту Мусавіров прикріпив відеозапис. На ньому пенсіонерку вітає адміністрація району. Проте, жінка сильно засмутилася, коли зрозуміла, що це не подарунок від глави Татарстану.

Сайт радіостанції "Говорить Москва" повідомляє, що посилку жительці села все ж видали. Це сталося на день пізніше, коли вже розгорівся скандал. Причому, Мусавіров стверджує, що подарунок його бабусі кинули "як кістку собаці".

Зараз бабуся живе у старшої дочки в Набережних Челнах. Податок в розмірі 500 рублів чиновник збирав з усіх жителів села. На ці кошти, ймовірно, повинні були поліпшити житлові умови в поселенні і відремонтувати дороги.

Причому, за словами Мусавірова, цей податок ніде не фіксується. Таким чином, "голова сільради придумав цей податок сам", стверджує житель Татарстану. Але дороги в порядок так і не привели.

При цьому бабуся в селі не проживала і нічого не знала про цей податок. Але коли брат Мусавірова подзвонив Фаттахову, то чиновник навіть в цьому випадку не погодився приїхати і привітати бабусю як годиться.

Проте, подарунок жінці похилого віку таки вручили. У подарунковій коробці знаходилися цукерки, зефір, шоколад, торт і мед. З ним приїхав сам Фаттахов.

"Мене в селі не було, там моя мати була. Він зайшов, не вибачився, просто як кістка собаці подарунок кинув і пішов", – поскаржився Мусавіров.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що одеські депутати оголосили 2020-й роком Слави ветеранів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme