UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На "Іграх нескорених 2023" Україна завоювала 12 золотих медалей

Україна виборола 34 медалі, з них 12 — золотих, на "Іграх нескорених 2023" — мультиспортивному турнірі серед ветеранів і військовослужбовців. Останній день змагань українці завершили золотою нагородою у стрільбі з лука

На "Іграх нескорених 2023" Україна завою…
Українські стрільці з лука (в синій формі): Максим Зубов, Володимир Товкис та Вадим Мазніченко в завершальний день «Ігор нескорених-2023»

Про це повідомляє "Суспільне Спорт", передає Depo.ua.

У сьомий день турніру в змаганнях початківців серед змішаних команд у стрільбі з класичного лука Україну представили ветеран Нацгвардії Володимир Товкис та ветерани ЗСУ Максим Зубов і Вадим Мазніченко.

За підсумком кваліфікації українці посіли друге місце з 766 очками, поступившись лише Польщі (773) і здобувши собі місце в плей-оф.

У чвертьфіналі українське тріо здолало збірну Канади з рахунком 6:0, а згодом повторило успішний виступ уже проти Данії у півфіналі — також 6:0.

У фіналі команда з України зустрілися з поляками, оформивши перемогу знову з рахунком 6:0.

Загалом за всі сім змагальних днів Україна завоювала 34 медалі: 12 золотих, 14 срібних та 8 бронзових.

В іграх, заснованих принцом Гаррі, беруть участь поранені військовослужбовці в таких видах спорту як баскетбол на візках, волейбол сидячи та веслування в залі. Invictus із латини означає "непереможний", "незламний" або "нескорений".

Перші "Ігри нескорених" відбулися 2014 року в Олімпійському парку королеви Єлизавети в Лондоні. Україна вперше отримала право взяти участь в "Іграх нескорених" 2017 року в Торонто як союзник НАТО в миротворчих операціях по всьому світу, а також через військові дії на сході України.

У 2023 році турнір проходив у німецькому Дюссельдорфі. Українську збірну представляли 25 ветеранів та військовослужбовців.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme