UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Лідери втрачають очки, "Шахтар" наближається до призових місць: зіграно 16 тур Української Прем’єр-ліги з футболу

У передостанньому турі року зафіксовано відразу кілька неочікуваних результатів.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Лідери втрачають очки, "Шахтар" наближає…
Фото: СК "Дніпро-1".

Завершився 16-й тур чемпіонату України з футболу сезону 2023/24 років. Він тривав чотири дні і став першим у другому колі в елітному футбольному дивізіоні України, передає Depo.ua з посиланням на повідомлення Української асоціації футболу.

Ось результати матчів:

1 грудня

Полісся — Верес — 1:1 (один з лідерів турнірної таблиці несподівано втратив очки вдома, пропустивши гол від аутсайдера на 90+5 хвилині матчу – після передачі з флангу вдало головою пробив гравець рівненців, шокувавши господарів).

2 грудня

Колос — Оболонь — 0:0

Кривбас — Олександрія — 2:1 (у Кривому Розі ледь не сталася сенсація. Команда з Олександрії вела в рахунку із 30 хв., і лише на 79-ій і 83-ій хвилинах господарям вдалося забити два м’ячі і завдяки вольовій перемозі очолити турнірну таблицю УПЛ).

Дніпро-1 — Ворскла — 1:2 (справжня сенсація туру: дніпряни на чолі з Юрієм Максимовим набрали потужну ходу. Ніхто не гадав, що цього дня вони втратять бали і лідерство в таблиці. Але на гол Лєднєва, забитий уже на 3-ій хв., полтавці відповіли двома влучними пострілами на 31-ій і 43-ій хвилинах. У другому таймі господарі нічого не змогли протиставити гостям. "Дніпро-1" перемістився з першого на друге місце в таблиці чемпіонату).

3 грудня

Минай — Динамо (перерваний за рахунку 0:0 на 2-ій хв. через повітряну тривогу, а затим перенесений на весняну частину першості через відсутність штучного освітлення на стадіоні в селі на Закарпатті).

Чорноморець — ЛНЗ — 1:3  (чергова несподіванка туру: домашній програш доволі сильної команди одеситів черкасцям – дебютантам Української Прем’єр-ліги. Усі голи в матчі були забиті після 75-ої хв.).

Шахтар — Металіст 1925 — 2:0 (голи: Зубков (59), Криськів (78, з пенальті).

4 грудня

Зоря — Рух — 0:0.

Турнірна таблиця чемпіонату станом на 4 грудня, після 16 турів:

Наступний, 17-ий, тур почнеться 8 грудня матчами "Шахтар" – "Верес" і "Полісся" – "Дніпро-1".

Цей тур стане завершальним для УПЛ у 2023 році. Крім того, ще до нового року будуть зіграні кілька пропущених ігор першості.

Далі Прем’єр-ліга візьме паузу до 24 лютого 2024 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme