UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вживання зеленого чаю знижує ризик переломів

Китайські дослідники довели, що тривале вживання зеленого чаю допоможе знизити ризик переломів і підвищити щільність кісткової тканини, особливо у жінок

Таких висновків китайські вчені дійшли за підсумками дослідження серед 450 тисяч дорослих, повідомляє Depo.ua з посиланням на Сіньхуа.

Група вчених з інституту суспільної охорони здоров'я Пекінського університету виявила, що ймовірність переломів помітно менша у тих, хто п'є зелений чай або п'є його більш ніж 30 років. Результати дослідження були опубліковані в цьому місяці в наукових журналах Nutrients і Osteoporosis International.

Як заявив професор інституту суспільної охорони здоров'я Лі Лімін, дослідження проведено серед 453 625 жителів країни, які були довільно обрані з Біобанку під назвою China Kadoorie Biobank.

Порівняно з тими, хто не п'є чай взагалі, у тих, хто вживають зелений чай щодня, ризик переломів на 12 відсотків нижче. При цьому ризик перелому тазової кістки у тих, хто п'є зелений чай або пили цей напій більш ніж 30 років нижча на 20-30%.

Професор додав, що попередні дослідження також показали певний зв'язок між звичкою пити чай і більш високою щільністю кісткової тканини в період менопаузи жінок. При цьому, як вважають вчені, чай допомагає концентрувати увагу і зберігати пильність, що також зменшує ризики випадкових травм і пошкоджень.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme