UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Всесвітній день яйця: ТОП-5 рецептів цікавого приготування яєць

У багатьох країнах світу в другу п'ятницю жовтня відзначається Всесвітній день яйця (World Egg Day) - свято всіх любителів яєць, омлетів, запіканок і яєчні

Всесвітній день яйця: ТОП-5 рецептів цік…

Яйця - найуніверсальніший продукт, з якого можна приготувати смачні страви, передає Depo.ua.

Яйця-пашот: Як приготувати

Для приготування потрібні: яйце та оцет.

Приготування:

  • Доводимо до кипіння воду в сотейнику, злегка підсолюємо і вливаємо оцет (30 г)
  • Ложкою робимо воронку
  • Попередньо відокремлюємо яйце від шкарлупи в невелику мисочку
  • Виливаємо яйце у воронку
  • Через 2-4 хвилини яйце готове

Яйце-пашот можна викладати на грінки, їсти просто так. Також цей вид приготування яєць дуже часто використовується як складова багатьох страв кухонь світу.

Омлет: Як приготувати

Складові:
4 яйця;
100 мл молока;
дрібка солі;
1 чайна ложка соняшникової олії (10 грамів вершкового масла)

Приготування:

У глибокій мисці за допомогою вилки або міксера збийте яйця до однорідності. Слідкуйте, щоб маса не почала підніматися: якщо перевзбити її, готова страва буде дуже щільною. Додайте молоко і сіль, знову перемішайте.

Сковороду змажте маслом чи олією, викладіть туди суміш, поставте на середній вогонь і накрийте кришкою. Готуйте близько 10 хвилин: омлет повинен просмажитися в середині, але не підгоріти.

Також омлет можна запікати у духовці, робити на пару та навіть варити.

Фріттата: Як приготувати

 

Фріттата - це італійський омлет з начинками, який спочатку готують на плиті, потім запікають у духовці.

Складові:
4 яйця;
120 мл молока;
70 г тертого сиру твердих сортів;
6 томатів черрі;
1 болгарський перець;
дрібка солі;
1 чайна ложка рослинного масла.

Приготування:

Помідори розрізати навпіл і покладіть зрізами на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків рідини. Перець очистіть і порубайте на великі шматочки. Яйця збийте з сіллю і молоком, додайте туди сир.

Сковороду зі знімною або металевою ручкою змастити олією. Красиво розкладіть помідори і перець, акуратно залийте їх яєчної сумішшю. Обсмажуйте блюдо на плиті, поки не схопиться верхній шар. Потім помістіть сковороду в духовку (не забувши зняти пластикову ручку), розігріту до 200 градусів. Запікайте близько 10 хвилин.

Бутерброд "Крок-мадам": Як приготувати

Croque-monsieur (від франц. Croquer - "хрустіти" і monsieur - "пан") - відомий французький бутерброд з сиром і шинкою. "Крок-месьє", який подається зверху з смаженим яйцем, називається "Крок-мадам" - в пам'ять про жіночі капелюшки того часу.

Складові:

2 яйця
4 скибочки хліба або батона
50 г вершкового масла
4 великих скибочки сиру
2 великих скибочки шинки
2 листи салату
сіль, перець, улюблені приправи

Приготування:

Скибочки хліба злегка змастіть вершковим маслом і обсмажте на сухій сковороді з одного боку до золотистого кольору. Переверніть. 2 скибочки зніміть зі сковороди, вони знадобляться трохи пізніше. На решту двох шматочків хлібу покладіть по скибочці сиру і накрийте кришкою, щоб сир злегка розплавився.

На сир покладіть шинку, накрийте листом салату, покладіть ще один шматочок сиру і накрийте відкладеними шматочками хліба. Накрийте кришкою і готуйте приблизно 30 секунд. Зніміть бутерброди зі сковороди.

Після теплової обробки лист салату набуває не дуже естетичний вигляд, тому можна обійтися і без нього, а просто подати бутерброд зі свіжим салатом.

Щоб яйце було за розміром сендвіча, використовуйте спеціальну форму або кільце з фольги. Приготуйте яєчню до бажаного ступеня готовності, додайте спеції і покладіть зверху бутерброда.

Кекси з яйця: Як приготувати

 

Складові:

2-15 яєць
200 г тертого сиру
50 г зеленої цибулі
200 г будь-яких овочів на ваш вибір: помідори, болгарський перець, брокколі, кабачки
200 г шинки, ковбаси або відвареного м'яса
оливкова олія
сіль перець
1 ч. л. улюблених приправ

Приготування:

Розігрійте духовку до 190 градусів. Змастіть силіконові формочки для кексів оливковою олією.

Овочі порізати на скибочки і обсмажте на сковороді до появи золотистої скоринки.

Шинку або м'ясо наріжте кубиками.

На дно формочки покладіть шар кубиків м'яса, потім обсмажені овочі, тертий сир і зелену цибулю. Форма повинна заповнитися приблизно на 2/3.

Яйця збийте виделкою, додайте приправи, сіль і перець.

У кожну формочку обережно влийте яєчну суміш. Можна трохи перемішати всі інгредієнти виделкою.

Випікайте кекси в духовці приблизно 15 хвилин. Вони повинні піднятися і підрум'янитися. Такі кекси зручно брати з собою на роботу або в дорогу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme