Великоднє печиво. Святковий рецепт від Depo.КУХНЯ

Печиво за рецептом від Depo.КУХНЯ виходить дуже смачним та ароматним, а до процесу випікання та прикрашання можна підключити дітлахів


 

На Великдень окрім пасок можна ще спекти святкове печиво. Якщо різдвяне печиво асоціюється зі сніжинками, оленями, ялинками та імбирними чоловічками, то до Великодня випікають печиво у формі янголів, яєць, курочок, кроликів. Печиво у формі яєць можна розмалювати у писанкові орнаменти – це надасть йому особливого святкового вигляду, а ще до процесу розфарбовування печива можна долучити дітей. Малеча дуже любить малювати на печиві, а ще більше – їсти. Готовими оздобленими виробами можна навіть прикрасити оселю до Великодня. Рецепт печива від Depo.КУХНЯ дуже простий, печиво виходить смачним та ароматним, до того ж не потребує великих фінансових затрат.

 

 

ПРИГОТУВАННЯ:

 

  • Змішуємо  в емальованій каструльці масло, мед, цукор, яйця, прянощі;
  •  Прогріваємо масу на середній температурі, помішуючи лопаткою;
  •  Коли цукор розчиниться, вводимо соду;
  • Якщо суміш раптово почне пригорати або прилипати до дна, вогонь треба зменшити до мінімуму;
  • Прогріваємо масу ще пару хвилин і лишаємо приблизно на 57 хвилин, аби охолола.
  • У рідку заготовку потроху додаємо борошно, невеликими частинами;
  •  Замішуємо спочатку лопаткою, а коли тісто стане густим і еластичним, вимішуємо на столі або дошці. Додаємо борошна стільки, скільки знадобиться для отримання слухняного тіста;
  • Розкочуємо тісто, формочками вирізаємо печиво. Викладаєчи заготовки печива на деко, між виробами бажано дотримуватися дистанції від 1 см, аби печиво не злиплось між собою в духовці.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Головна