UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вчені розповіли про нові корисні властивості какао

Вчені з Галле-Віттенбергського університету та Інституту Макса Рубнера розповіли про те, що їм вдалося виявити нові корисні властивості какао

Виявилося, що в цьому продукті міститься вітамін D2, передає Depo.ua з посиланням на Інформінг.

За словами дослідників, в процесі просушування какао-бобів на сонці в них відбувається трансформація прекурсорів вітаміну D в вітамін D2. Щоб підтвердити цю теорію, вчені провели мас-спектрометричні аналізи різних какао-продуктів, фахівці підтвердили свою теорію, виявивши, що какао є джерелом значної кількості вітаміну D2.

Як відзначили дослідники, різні какао-продукти мають різний вміст вітаміну D2, який дуже необхідний організму. Найбільше цього вітаміну в маслі какао і в темному шоколаді. А ось в білому шоколаді, який, звичайно ж, також виготовляється з какао, вітаміну D2 істотно менше.

Вітаміни групи D - незамінна частина раціону людини. При нестачі цих вітамінів збільшується ризик респіраторних захворювань, рахіту та остеопорозу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme