UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вчені довели, що жири покращують корисні властивості овочів

Дослідники з Айови з'ясували, що вживання в їжу салату з додаванням жиру сприяє засвоєнню восьми різних мікроелементів

Якщо такий же салат вживати без олії, організм засвоїть менше поживних речовин, передає Depo.ua з посиланням на Medical Express.

Дослідження, яке провела Венді Вайт, доцент у галузі харчування людини, довело, що олії допомагають в поглинанні семи різних мікроелементів в салаті з овочів. Ці поживні речовини включають в себе чотири каротиноіда - альфа- і бета-каротин, лютеїн і лікопін, а також дві форми вітаміну Е і вітамін К. Жири також сприяють поглинанню вітаміну А, який утворюється в кишечнику з альфа- і бета-каротинів.

На думку Вайт, покращене поглинання поживних речовин дає цілий ряд переваг для здоров'я, включаючи профілактику раку і збереження зору. При цьому є пряма залежність між кількістю олії і обсягом засвоєних організмом речовин.

Результати дослідження показали, що найкращий результат досягався при додаванні в їжу 32 грамів рослинної олії в день, тобто трохи більше, ніж дві столові ложки.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme