Тарт, клафуті, смузі: Що приготувати з полуниці
Сезон полуниці у розпалі, тому у вас ще є можливість встигнути зробити найсмачніші страви з цієї ягоди
Depo.ua підкаже, що приготувати з полуниці, яка є не тільки смачною, а й дуже корисною ягодою.
ТАРТ З ПОЛУНИЦЕЮ
Складові для тіста тарту:
- борошно – 200 г;
- холодне вершкове масло – 115 г;
- сіль – 1/4 ч. л.;
- дрібка цукру;
- 2 ст.л. холодної води.
Начинка для тарту:
- заварний крем;
- полуниця – 400 грамів;
- полуничне желе.
Рецепт приготування полуничного тарту
Спочатку слід приготувати тісто. Борошно, сіль, цукор і нарізане кубиками холодне масло. Змішуємо до отримання жирної крихти. Згодом додаємо воду і швидко замішуємо тісто. Це можна робити руками, блендером чи міксером.
Формуємо тісто у кулю і кладемо у харчовій плівці в холодильник на годину.
У цей час у вас є змога приготувати заварний крем. Це може бути зроблений крем з нуля чи куплений готовий.
Тісто потрібно розкачати і покласти у круглу форму, притиснути і прибрати надлишки. Змащувати форму не потрібно, бо тісто містить достатньо масла.
Зверху кладемо фольгу, у яку потрібно покласти рис, квасолю чи щось помірно важке, аби після випікання дно не піднялося і ми мали місце для начинки.
Випікати слід 10 хвилин при 180 градусах, згодом виймаємо фольгу і потрібно наколоти дно виделкою. Запікаємо ще 10 хвилин.
За цей час слід почистити і помити полуницю. Ріжемо на четвертинки.
Після того, як основа охолоне, наповнюємо її заварним кремом. Зверху викладаємо полуницю і за бажанням заливаємо желе.
Нехай торт побуде у холодильнику декілька годин.
Смачного!
КЛАФУТІ З ПОЛУНИЦЕЮ
Складові:
Ром – 1 ст.л;
Цукор – 100 г;
Борошно – 120 г;
Полуниця – 400 г;
Молоко – 400 мл;
Яйце – 6 шт;
Цукрова пудра – для посипання;
Масло вершкове – для змащення.
Спосіб приготування клафуті з полуниці:
1. Розігрійте духовку до 180 С.
2. Полуницю помийте і обсушіть.
3. Змастіть вершковим маслом форму і викладіть ягоди в форму.
4. Підігрійте молоко в каструльці на середньому вогні.
5. У великій мисці змішайте злегка збиті яйця, цукор, борошно і ром.
6. Додайте гаряче молоко. Добре розмішайте.
7. Вилийте тісто на ягоди в формі. Запікайте 45 хвилин при температурі 180 градусів.
Смакуйте з кавою або чаєм. Смачного!
СМУЗІ З ПОЛУНИЦЕЮ
Інгредієнти для полуничного смузі:
Полуниця – 350 г;
Кефір (не більше 2,5% жирності);
Мед – 1 ст. ложка
М'ята, лід.
Спосіб приготування полуничного смузі:
Усі складові взбити блендером чи міксером. Смузі потрібно готувати перед вживанням і пити натщесерце.
Смачного!
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Життя