Низькокалорійна випічка для холодних вечорів: ТОП-5 смачних рецептів

Прохолодними вечорами так хочеться побалувати себе випічкою, яка не заподіє шкоди фігурі і здоров'ю

Depo.ua пропонує декілька рецептів солодощів, які не містять цукру та якими можна побалувати усю родину. 

Холодні осінні та зимні вечори ніби створені для того, аби проводити час з близькими та частувати себе та їх смаколиками із чаєм. Проте дехто піклується про свою фігуру і не хоче набрати зайві кілограми через вечірні чаювання. У таких випадках краще не відмовлятися від приємних задоволень, а обрати ті рецепти, які містять корисні складові та є альтернативою магазинним солодощам. 

Сирники без цукру та борошна

Приблизна калорійність – 180 ккал на 100 грамів

Інгредієнти:

  • Сир кисломолочний – 200 грамів
  • Яйце – 1 шт.
  • Банан – 100 грамів
  • Рисове чи кокосове борошно – 1 столова ложка (15 грамів)

Приготування:

Секрет таких сирників, звісно ж, у правильному сирі. Не женіться за знежиреним продуктом, в якому хоч і мало жиру, проте багато вуглеводів, які є причиною зайвих кілограмів. Оптимальний варіант –  5 чи 9% жирності. Сир має бути сухим, без води. Краще протерти його крізь сито чи збити блендером. Додаємо яйце та банан, який заздалегідь потрібно подрібнити до стану пюре. Додаємо борошно і ретельно перемішуємо.

За допомогою мокрих рук формуємо сирники. Якщо у вас є будь-яка силіконова форма для випічки, можна використати її. Якщо нема, тоді просто стелимо пергамент на лист для випікання, кладемо на нього сирники і ставимо в духовку. Через 30 хвилин при 180 градусів сирники будуть готовими.

Смакувати їх можна з медом, йогуртом, який менш калорійний, ніж сметана, чи зі згущеним молоком, яке можна приготувати вдома

Вівсяне печиво на кефірі

Приблизна калорійність печива – 235 ккал на 100 грамів.

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці – 300 грамів 
  • Кефір – 300 мл
  • Мед чи сироп агави – 3 столові ложки
  • Родзинки – 200 грамів
  • Кориця – 1 чайна ложка
  • Ваніль – пів чайної ложки

Приготування:

До пластівців додаємо кефір, гарно вимішуємо і залишаємо на 30 хвилин. Родзинки промиваємо, заливаємо окропом, згодом знову промиваємо і даємо їм стати повністю сухими. До суміші додаємо усі інші складові і родзинки.

Духовку розігріваємо до 180 градусів. Беремо силіконовий килимок, на якому будемо випікати печиво. Якщо його нема – тоді застилаємо деко пергаментом, який добре змащуємо олією чи вершковим маслом, щоб наша випічка не прилипала. 

Формуємо печиво столовою ложкою. Запікаємо протягом 30-40 хвилин до золотистого кольору.

Щоб печиво було хрустким, потрібно дочекатися до його повного охолодження, а потім їсти.

Кокосове печиво

Приблизна калорійність – 336 ккал на 100 грамів.

Інгредієнти:

  • Білок – 4 шт
  • Стружка кокоса – 80 грамів
  • Кокосове борошно або кукурудзяний крохмаль – 3 столові ложки
  • Стевія чи еритрол – 1 столова ложка
  • Ваніль – пів чайної ложки 

Приготування кокосового печива:

Може здатися, що у цьому смаколику забагато калорій, проте на 100 грамів ви отримаєте чимало печива, адже воно дуже легке.

Розігрійте духовку до 180 градусів.

Збийте білки з замінником цукру до стійких піків. Потім введіть у білки інші складові. 

На деко, застелене пергаментом, викладіть охайно по ложці тіста і випікайте протягом 10-15 хвилин. Головне – не перетримати печиво, щоб воно не згоріло та не стало сухим. 

Мафіни шоколадні без цукру

Приблизна калорійність – 200 ккал на 100 грамів.

Інгредієнти:

  • Вівсяне борошно – 120 грамів (його можна зробити з пластівців за допомогою блендера)
  • Яйце – 1 штука
  • Банан – 2 штуки (він має бути перестиглим)
  • Какао з високим вмістом шоколаду знежирене – 60 грамів
  • Розпушувач – 1 столова ложка
  • Еритрол чи стевія – 1 столова ложка

Приготування:

Банан доводимо до стану пюре. Додаємо інші складові і ретельно перемішуємо. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Беремо силіконові чи паперові форми. Кладемо туди наше тісто. Випікаємо протягом 20 хвилин. Смачного!

Пиріг грушово-сирний  

Приблизна калорійність – 200 ккал на 100 грамів. 

Інгредієнти:

  • Сир знежирений або 5% жирності – 100 грамів
  • Груші – 2 штуки
  • Кефір – 1 стакан
  • Борошно рисове, вівсяне чи цільнозернове – півтори склянки
  • яйце – 2 штуки
  • мед, сироп агави чи стевія – 4 столові ложки
  • сода – пів чайної ложки
  • сіль – дрібка
  • кориця – чайна ложка

Приготування:

Груші потрібно очистити від шкірки і натерти на терці. Усі інші складові ретельно перемішати, додати груші. Тісто має настоятися годину перед випічкою. Форму для пирога змастіть олією чи маслом, налийте тісто. Випікайте у духовці, нагрітій до 190 градусів, протягом 40 хвилин.

Смачного!

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Життя