UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Міжнародний день млинця: ТОП-5 незвичайних рецептів

У другий вівторок Масляної, чи у Жирний вівторок, у всьому світі відзначають Міжнародний день млинця

Міжнародний день млинця: ТОП-5 незвичайн…

Цього року це свято збігається із Масляною у правосланих християн, передає Depo.ua.

Історія свята

В один з вівторків у лютому або березні, який збігається з "жирним" вівторком, відзначається ситне свято - Міжнародний день млинця (International Pancake Day), який особливо популярний в Англії і в Америці.

У США перше млинцеве свято відбулося в Канзасі в 1950 році. А ось в англійському містечку Олні воно проводиться вже понад 500 років.

Почалося з того, що якось під час Великого посту одна з городянок потайки смажила млинці у себе на кухні. Раптово пролунав дзвін. Бідна господиня так перелякалася, що, забувши про все на світі, помчала до церкви ... прямо зі сковорідкою в руках і млинцями. Це було в 1445 році.

З тих пір городяни влаштовують щорічний забіг з млинцями - жінки, неодмінно в сукнях і фартухах, повинні пробігти певну дистанцію, підкидаючи млинець на сковорідці.

Подібна традиція існує і в Westminster School в Лондоні - млинець, спечений з кінським волосом, щоб він не розвалився, підкидають на сковороді, а потім учні намагаються відхопити шматок побільше.

Так що в Олбі і лібералів жінки щорічно бігають по вулицях зі сковорідками в руках, на бігу перевертаючи млинці. А нагородою переможниці служить поцілунок дзвонаря, шана і повага.

Ну, а млинці, які впали з сковорідок під час гонок, потім дружно з'їдаються глядачами.

Довідка. У США товсті млинці називають pancakes, що перекладається як оладки. А тонкі млинці - crepes, французьким словом.

ТОП-5 незвичайних рецептів млинців

Млинці з солоною карамеллю та рікотою

Інгредієнти:

• 600 г борошна

• 50 г вершкового масла

• 3 яйця

• 2 л молока

• 2 столової ложки цукру

• 1 ст. л. солі

• рікота

• горіхи

ДЛЯ СОЛОНОЇ КАРАМЕЛІ:

• 400 г цукру

• 1,5 ст. л. солі (можна змінювати кількість за смаком)

• 50 г вершкового масла

• 300 г вершків (20%)

Приготування:

 У глибокій посудині збиваємо яйця разом із цукром та сіллю.

 Додаємо молоко, попередньо розтоплене вершкове масло та борошно. Ретельно змішуємо за допомогою вінчика до отримання однорідної консистенції.

 Смажимо млинці на розпеченій сковорідці, попередньо змастивши її вершковим маслом.

 Цукор обсмажуємо до стану густої золотистої маси.

 Поступово доливаємо вершки і попередньо розтоплене вершкове масло, постійно змішуючи.

 Додаємо сіль і варимо, помішуючи, ще близько 5 хвилин.

 Поливаємо млинці карамеллю, зверху викладаємо рікоту й посипаємо горіхами.

Гречані панкейки з квасом

Інгредієнти:

• 150 г борошна

• 65 г гречаного борошна

• 280 мл молока

• 2 яйця

• 100 г білої гречки

• 5 г оцту столового

• 9 г розпушувача

• ½ ч. л. солі

• 1 г соди

ДЛЯ СИРОПУ "КВАС":

• 750 мл квасу

• 300 г цукру

Приготування:

Змішуємо квас із цукром та варимо на середньому вогні близько 30 хвилин. Готовий сироп за консистенцією має нагадувати кефір.

Залишаємо сироп охолонути.

Варимо білу гречку до стану al dente.

Розводимо оцет водою в пропорції 1:1.

Збиваємо яйця з сіллю, поступово додаючи борошно, молоко, розпушувач і соду.

 До готової маси додаємо відварену гречку та оцет з водою.

Випікаємо млинці на середньому вогні, попередньо змастивши сковорідку олією.

Готові панкейки викладаємо один на одний, зверху кладемо шматочок м’якого вершкового масла та поливаємо сиропом.

Панкейки з бананами-гриль і нутеллою

Інгредієнти:

2 порції

• 170 мл молока

• 4 г живих дріжджів

• 1 яйце

• 45 г вершкового масла

• 120 г борошна

• 50 г цукру

• 2,5 г солі

• 1,5 г розпушувача

• 1 ст. л. олії

• 210 г пасти Nutella

• 2 г цукрової пудри

Приготування:

10 мл молока розігріваємо, додаємо дріжджі та ретельно змішуємо до повного розчинення.

 Борошно просіваємо, додаємо розпушувач, сіль і цукор.

 Збиваємо за допомогою міксера або вінчика яйця, молоко та готові дріжджі.

 Додаємо розтоплене вершкове масло (35 г).

 Поступово змішуємо із сумішшю з борошном.

 Готове тісто залишаємо в теплому місці на 10 хвилин.

 Сковорідку змащуємо сумішшю олії та вершкового масла та розігріваємо.

 В ополоник набираємо приблизно 70 мл тіста і смажимо. Варто розігріти відразу дві сковорідки (першу меншого діаметру, другу більшого) і смажити млинці з другого боку на іншій.

 Готові млинці змащуємо вершковим маслом.

 Банани нарізаємо кружальцями й обпалюємо горілкою або ж з підсмажуємо на вершковому маслі.

 Рівномірно змащуємо млинець пастою Nutella, зверху викладаємо банани. Викладаємо зверху ще один млинець і повторюємо це двічі.

 Присипаємо цукровою пудрою.

За матеріалами: The Village Україна

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme