UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Міжнародний день каші: ТОП-3 цікавих рецепти

У жовтні щорічно відзначають Міжнародний день каші (World Porridge Day)

Міжнародний день каші: ТОП-3 цікавих рец…

Думки щодо точної дати розходяться: одні святкують його 10, а інші 11 жовтня, передає Depo.ua.

Найсмачніша гречана каша

Складові:

  • 1 склянка гречаної крупи
  • 2 склянки води
  • Сіль за смаком
  • Харчова сода — на кінчику ножа (за бажанням)
  • 2 столових ложки вершкового масла

Гречану крупу промийте під проточною водою. Висипте крупу в каструлю з товстими стінками і залийте водою. Поставте каструлю з крупою на вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть кашу приблизно 15 хвилин або до готовності. Коли в каструлі залишиться третина води, додайте сіль і харчову соду (соду — за бажанням). Коли каша буде готова, заправте її вершковим маслом і укутайте в ковдру. Залиште кашу в ковдрі ще на 15 хвилин, і можна подавати на стіл. Смачного!

Пшоняна каша з родзинками

Складові: 

  • 1 склянка пшоняної каші
  • 2 склянки води
  • 1 склянка молока — за бажанням (або ще 1 склянка води)
  • Сіль — за смаком
  • 2 столових ложки вершкового масла
  • 2 столових ложки родзинок
  • Кориця — за смаком

Пшоняну кашу добре промийте спочатку холодною водою, потім окропом. Окріп злийте. Промиту кашу залийте двома склянками води і поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть кашу, поки вода не випарується. Додайте в кашу молоко, сіль і корицю. Варіть на повільному вогні, постійно помішуючи. В кінці додайте в кашу промиті родзинки і вершкове масло. Смачного! При бажанні, в кашу можна додати трохи меду або солодкого сиропу.

Кукурудзяна каша з сиром

Складові:

  • 1 склянка кукурудзяної муки
  • 2 склянки молока
  • 2 склянки води
  • Дрібка солі та чорного перцю
  • 2 столових ложки вершкового масла
  • 0,5 чашки тертого сиру чеддер

Молоко і воду доведіть до кипіння. Поступово додайте кукурудзяну муку. Посоліть і поперчіть. На повільному вогні варіть кашу приблизно 10 хвилин, постійно помішуючи. Зніміть кашу з вогню, додайте сир і вершкове масло, добре перемішайте. Укутайте кашу в ковдру, щоб розтопився сир. Смачного!

За матеріалами "Мілкальянс"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Головна

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook