Міжнародний день без м'яса: ТОП-3 пісних страв

Міжнародний день без м'яса (International Day Without Meat) багато країн відзначають з 1985 року

У цей день, 20 березня, магазини і ресторани відмовляються від продажу м'яса, а активісти пропагують вегетаріанство, а також ідеї співчуття тваринам і захисту навколишнього середовища, передає Depo.ua з посиланням на "Сегодня".

Грибний крем-суп

Складові:

  • 7 середніх картоплин
  • 300 г печериць
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • 1 середня цибулина
  • 1 склянка вершків
  • 1,5 літра води

Рецепт приготування:

1. Картоплю почистити і нарізати кубиками. Залити 1,5 л води, посолити і відварити до готовності.

2. Цибулю подрібнити і обсмажити у вершковому маслі до золотистого кольору.

3. Гриби дрібно нарізати і додати в сковорідку до цибулі, готувати близько 10 хвилин. Посолити і поперчити.

4. Пересипати гриби і цибулю в каструлю до картоплі. Варити на невеликому вогні 2-3 хвилини.

5. Злити і зберегти бульйон. Картоплю з грибами і цибулею подрібнити за допомогою блендера або картопляного преса.

6. Влити в пюре бульйон, постійно помішуючи, щоб утворилася напіврідка кремоподібна маса. Поставити на вогонь, довести до кипіння і додати вершки. Кип'ятити на мінімальному вогні ще 3-4 хвилини.

7. Подавати грибний крем-суп з сухариками, прикрасивши зеленню і підсмаженими грибами.

Лобіо з горіхами

Складові:

  • 3 склянки вареної квасолі
  • 1 цибулина
  • 1 стакан подрібнених волоських горіхів
  • 2 зубчики часнику
  • 1 маленький пучок кінзи
  • 1 ч. л. коріандру
  • 1/2 ч. л. імеретинського шафрану (чорнобривці)
  • 1/2 ч. л. уцхо сунелі
  • 1 ст. л. винного оцту
  • гострий червоний мелений перець
  • сіль

Рецепт приготування:

1. Варену квасолю відкинути на друшляк. Листя кінзи і часник подрібнити.

2. Приготувати заправку. Змішати в мисці подрібнені горіхи, мелений коріандр, шафран, уцхо сунелі, сіль і перець за смаком.

3. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, полити оцтом.

4. Через п'ять хвилин цибулю віджати і додати в миску з горіхами і спеціями. Додати кінзу і часник, влити невелику кількість окропу, ретельно перемішати масу. Повинен вийти густий соус-заправка.

5. Змішати заправку з квасолею і дати настоятися протягом години, перш ніж подавати.

Рататуй з зимових овочів

Складові:

  • 2 невеликі буряки
  • 2 невеликі ріпи
  • 2 середні картоплини
  • 2 великі моркви
  • 1/2 кореня селери
  • 4-5 ст.л. оливкової олії
  • 4-5 ст.л. води або бульйону
  • свіжий або сушений майоран або чебрець
  • сіль, перець

Рецепт приготування:

1. Духовку розігріти до 180°C.

2. Овочі нарізати тонкими (2-3 мм) кружками.

3. Змастити жароміцну форму оливковою олією.

4. Кружечки овочів викласти в форму внахлест, чергуючи один з одним.

5. Додати в форму кілька столових ложок води або бульйону, полити овочі оливковою олією, посолити, посипати спеціями і запікати в духовці 30-40 хвилин, поки овочі не пропекуться і не покриються золотистою скоринкою.

6. При бажанні, хвилин за 15-20 до готовності, можна посипати овочі тертим сиром.

ФОТО: Газета День

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Головна