UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Дієтолог пояснила, як зменшити вживання цукру

Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська дала поради, як безболісно відмовитися від надмірного вживання цукру

Про це вона розповіла під час онлайн-конференції в Depo.ua.

"Цукор входить до складу багатьох продуктів. Але є цукор у концентрованому виді - булочки, солодощі, солодкі напої. І є цукор у зв'язаному виді, наприклад, фрукти, ягоди. Там фруктоза і там може бути глюкоза. Цей цукор не шкідливий. Але ми настільки звикли до солодкого і нам важко його не їсти, тоді можна вдатися до маленьких хитрощів - додавати трошки менше цукру, все менше і менше. Можна замінювати цукор бананами, вони додають солодкість. Можна додавати сухофрукти - фініки, вони дуже солодкі, інжир. Якщо ми це додамо і обов'язково додамо лимонного соку, то завдяки кисло-солодкому смаку брак цукру не буде відчуватися", - сказала вона.

Також дієтолог радить використовувати як підсолоджувач невелику кількість стевії.

"Стевію і її вплив на організм досі ще досліджують", - зазначила лікар.

Водночас вона звернула увагу, що вживати велику кількість меду замість цукру також не можна.

"Мед - чиста фруктоза. Коли нам кажуть, що в меді є велика кількість вітамінів і мікроелементів, то там їх малесенька частинка. Все інше - це чиста фруктоза. Чиста фруктоза не викликає викид інсуліну підшлунковою залозою, вона інакше засвоюється, але все одно трансформується в глюкозу і все одно погано впливає на обмін холестерину. У людей, які їдять багато меду розвивається ожиріння печінки, атеросклероз" - зазначила Скиталінська.

Дієтолог порадила вживати 1-2 чайні ложечки без верху меду на день.

Також лікар радить якнайменше вживати синтетичних замінників цукру, бо вони можуть вплинути на роботу нирок.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme