DEPO.КУХНЯ: Як приготувати окрошку з авокадо


У цьому випуску смачної рубрики DEPO.КУХНЯ розкриваємо секрети приготування дуже смачної окрошки, яка рятуватиме нас від спеки влітку
 

Літо - це сезон окрошки. В спекотні дні нам менш за все хочеться перевантажувати свої шлунки. Тим більше, на ринках вже повно сезонних овочів та зелені, а це значить, що можна робити закупи і готувати легкі та корисні сезонні страви. Сьогодні на Depo.КУХНЯ приготуємо смачну та оригінальну окрошку із авокадо.

Перш ніж братись готувати окрошку, варто завчасно подбати про фігурний лід, в якому можна заморозити по гілочці петрушки чи кропу. З цими кубиками льоду окрошка буде виглядати дуже оригінально та апетитно. 

Окрошка - це дуже популярна страва. Схожий суп є в багатьох кухнях світу. Ось тільки назви у кожної країни свої. Наприклад, холодний суп, схожий на окрошку, у болгар називають таратор. У турків – це джаджик з додаванням айрану. Узбецькою окрошкою є чалоп. Дограмач – це варіант кавказької окрошки, приготованої на мацоні. Словом, кожній країні по окрошці , під своєю назвою, звісно.

 

Приготування:

  • Спочатку для окрошки варто відварити картоплю та яйця. Картоплю краще варити в мундирі. Яйця мають бути зварені в круту.
  • Окремо відваріть філе курки.
  • Всі інгредієнти страви, які ви варили, перед нарізанням на окрошку мають бути холодними;
  • Картоплину нарізаємо невеликими кубиками. Одне яйце можна нарізати кубиками, інше яйце натерти на тертушці – це додасть окрошці особливого насиченого смаку;
  • Так само кубиками варто нарізати куряче філе (або ковбасу);
  • Далі кубиками нарізаємо огірок, дрібно ріжемо зелень;
  • Невеликими кубиками нарізаємо авокадо і також кладемо до інших інгредієнтів;
  • Інгредієнти, складені у ємність, солимо. Далі в 50 г кефіру (відібраного від загальної кількості) розчиняємо столову ложку гірчиці і заправляємо цим соусом нашу суміш для окрошки. Ретельно все перемішуємо.
  • Потім у суміш додаємо кефір, який залишився. Доливаємо мінеральну воду (можна брати газовану за бажанням).
  • Густину окрошки можете регулювати на власний смак. Якщо любите густу – додавайте менше води. Хочете більш рідку – тоді пропорція 400 мл кефіру та 400 мл води буде найбільш вдалою.
  • Все ще раз ретельно перемішуємо і даємо окрошці настоятись півгодини. Перед подачею у тарілку варто покласти 2-3 кубики льоду із зеленню.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Головна