Рецепт кабачкових мафінів з паприкою від DEPO.Кухня
У цьому випуску Depo.КУХНІ приготуємо кабачкові мафіни, які є дуже смачними, корисними, а ще для їх випікання потрібно небагато часу
- Кухня
- Наталія Литвинова
-
5 серпня 2019 16:54
У сучасному життєвому ритмі не у всіх є час стояти по кілька годин на день за плитою. У DEPO.КУХНІ ми удосконалили рецепт смачних мафінів з кабачка, які завжди виходять вдалими.
Кабачок – це дуже корисний овоч, а страви з нього просто пальчики оближеш! Часто з кабачка готують оладки та ікру, але варто хоча б раз приготувтаи кабачкові мафіни, аби переконатись, що ця страва варта того, аби бути в десятці найулюбленіших домашніх страв із сезонних овочів.
Відеорецепт кабачкових мафінів
Ароматні пікантні мафіни можуть стати корисною вечерею для всієї родини. Якщо в мафіни додати ковбасу або шинку, вони смакуватимуть під пиво. Також їх можна запікати із сиром та зеленню - це один із найпоширеніших варіантів приготування страви.
Інгредієнти:
- Борошно
150 г.
- Масло вершкове
50 г.
- Кабачки
1 шт.
- Яйця
1 шт.
- Мелена паприка
1 ч.л.
- Сир твердий
100 г.
- Гімалайська сіль
0,5 ч.л.
- Розпушувач
0,5 ч.л.
- Помідор
1 шт.
- Часник
1 зубчик
- Сметана
для подачі
Приготування:
- Натираємо кабачок на тертушці, віджимаємо з нього сік.
- Борошно змішуємо з розпушувачем, додаємо в натертий кабачок і вбиваємо в цю масу яйце, добре перемішуємо;
- Натираємо сир на тертушці, додаємо в кабачкову масу. Сюди ж додаємо розтоплене вершкове масло та порізаний кубиками помідор (попередньо помідор потрібно ошпарити кип’ятком та зняти з нього шкірку);
- Нарізаємо дрібно зубчик часнику, додаємо в кабачкову масу. Солимо, додаємо паприку і ще раз перемішуємо;
- Форми для кексів (силіконові чи залізні) вистилаємо паперовими спеціальними формами для випічки, закладаємо в них кабачкову масу;
- За бажанням верхівку сирого кабачкового мафіна можна притрусити сиром. Тоді готові вироби матимуть дуже апетитні верхівки;
- Випікаємо протягом 35-40 хвилин при температурі 180 °С.
Кабачкові мафіни. Результат
80 гривень
225 ккал/100 г
1 година
Цікаві факти про кабачки:
- На Європейський континент кабачки потрапили у XVI столітті. Спочатку їх чомусь вирощували у ботанічних садах, а вже у XVII столітті італійці першими почали використовувати їх в їжу.
- Страви з кабачків є дуже корисними. Якщо ви обираєте молоді кабачки, то, без перебільшення, користь від них можна зрівняти із природними ліками;
- Кабачки добре впливають на відновлення крові, блокують розвиток атеросклерозу. Крім того, сік кабачків здатен заспокоїти нервову систему. І це лише мінімальна інформація про користь кабачків
Особливості приготування
- За бажанням верхівку сирого кабачкового мафіна можна притрусити сиром. Тоді готові вироби матимуть дуже апетитні верхівки;
- Випікаємо протягом 35-40 хвилин при температурі 180 °С.
- Борошно змішуємо з розпушувачем, додаємо в натертий кабачок і вбиваємо в цю масу яйце, добре перемішуємо;
- Натираємо сир на тертушці, додаємо в кабачкову масу. Сюди ж додаємо розтоплене вершкове масло та порізаний кубиками помідор (попередньо помідор потрібно ошпарити кип’ятком та зняти з нього шкірку);
- Нарізаємо дрібно зубчик часнику, додаємо в кабачкову масу. Солимо, додаємо паприку і ще раз перемішуємо;
- Форми для кексів (силіконові чи залізні) вистилаємо паперовими спеціальними формами для випічки, закладаємо в них кабачкову масу;