DEPO.КУХНЯ: Як приготувати чізкейк з вином

Цей випуск DEPO.КУХНІ присвятимо шанувальникам чізкейків. Пропонуємо рецепт оригінального легкого чізкейку, в якому мало цукру, але є десертне вино, дуже багато родзинок і полуниці

Чізкейк – це дуже смачний ніжний сирний десерт, який частіше за все подають із шоколадом, фруктами, карамеллю та ягодами. Цей смаколик можна як запікати, так і готувати за іншими рецептами без випічки. Чізкейки робили ще в Стародавній Греції, а удосконалили його рецептуру американці. В США дуже популярними є чізкейки з сиру філадельфія, в Італії роблять чізкейки з рікоти, а в Україні в хід іде як селянський сир так і будь-які інші крем-чізи. Схожий десерт є майже у всіх країнах світу. Змінюються лише назви чізкейку, але основним компонентом страви лишається вершковий сир.

DEPO.КУХНЯ пропонує рецепт чізкейку без випічки, на основі сиру маскарпоне та десертного вина на бісквітній основі. 

ПРИГОТУВАННЯ:

 

  1. Спочатку спечемо корж. Для бісквіту міксером протягом 5 хвилин збиваємо яйця з 50 г цукру. Далі сюди ж додаємо крохмаль, борошно, розпушувач. Беремо форму. Краще роз'ємну. Застилаємо дно форми пергаментним папером. Змазуємо всередині форму шматочком вершкового масла. Заливаємо сюди наше тісто і випікаємо все при температурі 180°С. Такий бісквіт не печеться довго. Вистачить 10-12 хвилин. Готовність можна перевірити зубочисткою.
  2. Робимо начинку чізкейка. Заливаємо попередньо промиті родзинки вином, додаємо трохи ванільної есенції або ванілін і столову ложку води. У каструльці прогріваємо родзинки у вині на середньому вогні не більше хвилини. Знімаємо з вогню і відставляємо каструлю в сторону.
  3. Листковий желатин замочуємо у холодній воді на 5 хвилин. Поки він розмочується, збиваємо сир з цукром міксером. Поступово додаємо вершки і продовжуємо все збивати. Маса має бути пишною, легкою, схожою на хмаринку.
  4. Зціджуємо рідину з родзинок у окрему каструльку. В цю рідину додаємо желатин і прогріваємо все, помішуючи, аби він розчинився. Прогріваємо на середньому вогні. Даємо желатиновій масі пару хвилин, аби охолонула. Вливаємо желатин у сирно-вершкову масу, змішуємо із родзинками, охайно все перемішуємо.
  5. Бісквіт закладаємо у форму. Спеціальною плівкою вистилаємо борти – тоді чізкейк матиме ідеальну красиву форму. Виливаємо масу на бісквіт і ставимо майбутній чізкейк у холодильник на 3 години застигати.
  6. Після 3-х годин прикрашаємо чізкейк для подачі. Можна полити краєчка чізкейка розтопленим шоколадом, змішаним із вершками (за бажанням) , верхівку чізкейку декоруємо розрізаними полуницями.

 

 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Головна