UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

День морквяного торту в США: Як приготувати цей десерт

3 лютого американці відзначають кулінарне свято - Національний день морквяного торта (National Carrot Cake Day)

День морквяного торту в США: Як приготув…

Цей торт є шалено популярним не тільки в США, передає Depo.ua.

Історія морквяного торту

Подібні десерти готували в Європі ще в середні століття. Через велику кількість цукру, який міститься в моркві, її і стали використовувати у випічці, як доступний підсолоджувач (цукор був тоді дорогим продуктом, особливо для простих людей). Так, згідно з історією, і з'явився морквяний торт (англ. "Carrot cake"), який сьогодні став одним з улюблених американських десертів.

До речі, найбільшу популярність Carrot cake придбав в 1970-1980-і роки, коли в США почалися масові пошесті в сторону здорового способу життя і зниження споживання цукру. І з тих пір не втрачає позицій. Вважається, що морквяний торт "здоровіше", ніж традиційний американський торт з вершковим маслом, збитими вершками і цукром, оскільки основний інгредієнт в ньому - терта морква. До того ж в нього часто додають ще горіхи і родзинки. Крем ж для морквяного торта традиційно роблять з вершкового сиру, а не з масла, що додає йому неповторний смак.

Морквяний торт: Рецепт

Інгредієнти:

  • цукор (коричневий) – 200 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • кориця – 1 ст. л.;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • горіхи кешью – 150 г;
  • сода – 1 ч. л.;
  • олія – 150 г;
  • борошно – 320 г;
  • морква – 500 г;
  • мед – 3 ст. л.;
  • сметана – 500 мл;
  • цукор (білий) – 100 р.

Спосіб приготування:

  1. Відразу увімкніть духовку, щоб вона встигла загостритися до 180 градусів.
  2. Очистіть моркву, промийте, потім натріть дрібно.
  3. Горіхи кешью (можна замінити пеканом або волоськими) поріжте на шматочки.
  4. Підготуйте дві миски: в одній перемішайте до однорідності борошно з корицею, содою і розпушувачем, а інший збийте міксером протягом 3 хв. коричневий цукор з яйцями.
  5. Додайте до солодкої яєчної заготівлі масло, потім знову все збийте.
  6. Партіями вводите в яєчну суміш сухі компоненти, не перестаючи збивати. Засипте горіхи, перемішайте тісто ложкою.
  7. В основну масу введіть моркву, але якщо вона виділила багато соку, відіжміть його.
  8. Форму для випічки змастіть, трохи присипте борошном, вилийте густе тісто, відправте класичний морквяний десерт в духовку на 50 хв.
  9. Збийте сметану, насипавши до неї цукор, додайте мед. Суміш приберіть в холод.
  10. Готовий, трохи остиглий корж розрізати на 3 частини, кожну промажте сметанною сумішшю.

ФОТО: Все буде добре - СТБ

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme