ТОП-7 кращих рецептів глінтвейну для холодних вечорів
У холодну пору року глінтвейн зігріє не тільки тіло, але й душу, створить особливу домашню атмосферу і затишок
Глінтвейн у перекладі з німецької означає "гаряче, палаюче вино". Цей напій, зазвичай, готують з червоного вина з додаванням прянощів, цукру, гвоздики і кориці. У глінтвейн іноді додають коньяк, ром, лікер або лимон, але в невеликій кількості – тільки для аромату.
Depo.ua розповість, як приготувати глінтвейн у різних варіаціях.
Що важливо знати, аби приготувати смачний глінтвейн
1. Найголовніше – глінтвейн у жодному разі не повинен закипати. Температура повинна бути близько 70 градусів. Нагрівати вино потрібно у вогнетривкому посуді (в жодному разі не металевому) до тих пір, поки не перестане утворюватися біла піна.
2. Чудове вино для глінтвейну – Кагор, Хванчкара, Кіндзмарауллі або Каберне. Найкраще підходять сухі червоні вина.
3. Глінтвейн п'ється гарячим з високих і бажано прозорих склянок.
Кращі рецепти глінтвейну
Щоб приготувати глінтвейн вдома, потрібно небагато – знати рецепт і мати усі необхідні інгредієнти. Напій готується швидко, тому не доведеться витрачати багато часу.
Зимовий глінтвейн
Холодними вечорами цей напій наповнить будинок теплом і затишком.
Інгредієнти:
- червоне вино – 75 мл
- настій міцного чаю – 100 мл
- цукор – на смак
- гвоздика і кориця – на смак
Приготування:
-
В емальований посуд налийте вино, чай, цукор, корицю і гвоздику, нагрійте напій і дайте якийсь час настоятися.
-
Знову злегка підігрійте, якщо глінтвейн охолов, а потім подавайте.
Апельсиновий глінтвейн
Рецепт глінтвейну з апельсином підійде і для галасливої вечірки, і для тихих сімейних посиденьок.
Інгредієнти:
- червоне вино – 750 мл
- апельсиновий сік – 500 мл
- палички кориці – 2 шт.
- коричневий цукор –125 г
- апельсин – 1 шт.
Приготування:
-
Зріжте з апельсина цедру, подрібніть її. Апельсин розберіть на частинки.
-
У великій каструлі змішайте вино і свіжовичавлений апельсиновий сік. Додайте цукор, палички кориці, апельсин і його цедру.
-
Каструлю відправте на помірний вогонь і помішуйте до розчинення цукру. Не доводячи до кипіння, тримайте на слабкому вогні 10-15 хвилин.
-
Розлийте в чашки чи подавайте гарячим.
Яблучний глінтвейн із куантро та анісом
Незвичайний напій з кислинкою, який сподобається тим, кому набридли солодкі напої.
Інгредієнти:
- червоне вино – 750 мл
- сік яблучний –1 л
- лимон – 1 шт.
- цукор – 2/3 склянки
- палички кориці – 1 шт.
- аніс (бодян) – 2 шт.
- лікер Куантро – 4 ст. л.
- яблука – 3 шт.
- журавлина – 100 г
Приготування:
-
У каструлі змішайте вино і свіжовичавлений яблучний сік. Додайте цукор, паличку кориці (розламану на кілька частин), аніс, лікер, журавлину (свіжу або заморожену), нарізаний скибочками лимон і яблука, нарізані соломкою.
-
Помішуючи, доведіть суміш до кипіння, але не кип'ятіть. Прогрійте хвилин 10.
-
Подавайте гарячим разом з ягодами та фруктами.
Глінтвейн з медом та імбиром
Один з найпопулярніших рецептів глінтвейну, який чудово смакує з фруктами, шоколадом чи сиром.
Інгредієнти:
- вино червоне – 750 мл
- вода – 750 мл
- апельсини – 2 шт.
- яблука – 2 шт.
- гвоздика, кориця – на смак
- горіх мускатний – на смак
- аніс, кардамон – до свого смаку
- чорний чай – щіпка
- каркаде – щіпка
- імбир – на смак
Приготування:
-
У великій каструлі доведіть до кипіння воду, додайте спеції та чай.
-
Відправте сюди ж нарізані яблука та апельсини, а також вино. Не доводячи до кипіння, зніміть з вогню і подавайте в прозорих чашках.
Глінтвейн по-болгарськи
Такий смачний напій чудово смакуватиме як з десертами, так і просто фруктами, у компанії чи наодинці.
Інгредієнти:
- вино червоне – 750 мл
- цукор – 200 г
- яблука – 200 г
- перець чорний горошком – 30 шт.
- лимон – 1 шт.
- гвоздика – 10 шт.
- кориця – 20 г
Приготування:
-
Суміш цукру, вина, прянощів і нарізаних кубиками яблук доведіть практично до кипіння, зніміть з вогню і дайте настоятися 10-15 хвилин.
-
Глінтвейн процідіть, розлийте по чашках, у кожну поклавши по шматочку лимона і по кілька кубиків яблук.
Глінтвейн з білим вином, ромом і родзинками
Такий глінтвейн є дещо міцним, однак допоможе не тільки зігрітися, а й швидко поринути у царство Морфея.
Інгредієнти:
- вино біле сухе – 700 мл
- білий ром – 200 мл
- лимон – половинка
- кориця в паличках – 2 шт.
- родзинки – 5 ст. л. (світлі родзинки)
- мед – 5 ст. л.
- гвоздика – 10 шт.
Приготування:
-
Замочіть родзинки в ромі на півгодини.
-
Лимон наріжте тонкими скибками.
-
Змішайте в каструлі вино, нарізаний на скибки лимон, корицю і гвоздику, поставте прогріватись на помірному вогні.
-
Помішуючи, доведіть майже до температури кипіння та одразу зніміть з вогню, додайте мед і перемішайте.
-
Видаліть з майбутнього глінтвейну палички кориці.
-
Розлийте ром по склянках, кинувши в кожен трохи родзинок. Додайте в стакани гаряче вино, подавайте і смакуйте.
Глінтвейн з червоного вина з зеленим чаєм
Цей напій допоможе зігрітися та підняти настрій у холодні осінні та зимові вечори.
Інгредієнти:
- червоне вино – 1 літр
- яблуко – 0,5 шт.
- апельсин – 4 часточки
- лимон – 2 часточки
- кориця – 1 паличка
- чай чорний – 1 ч. л.
- запашний перець горошком – 5 шт.
- гвоздика – 3 бутони
- мелена кориця – 0,3 ч.л.
Приготування:
-
Зелений чай покладіть в будь-яку місткість, залийте окропом і дайте настоятися 10 хвилин.
-
Апельсин, яблуко і лимон помийте, висушіть і відріжте від кожного потрібну пропорцію. Від яблука – половину, яку поріжте часточками, лимона – чотири часточки, а апельсина – два шматочки.
-
Вино перелийте в місткість, яку поставте на плиту. Налийте до вина заварений чай і покладіть паличку і мелену корицю, духмяний перець горошком і гвоздику.
-
Додайте порізані фрукти та цитрусові.
-
Підігрійте вино до 70 градусів, процідіть напій через сито, розлийте по келихах і насолоджуйтеся щедрим смаком глінтвейну.
Нагадаємо, раніше ми розповідали про п'ять кращих рецептів алкогольних пуншів.
Фото: Shutterstock
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Життя