Вибачте за бл..ей: Як Тимошенко з Ляшком влаштували показуху в Кривому Розі

Кадри на місцях треба підбирати до виборів, а не після зради. Але ж завжди можна "вибачитися за хвойд"

Вибачте за бл..ей: Як Тимошенко з Ляшком…

Попри всі зусилля криворізького майдану, вчора таки відбулося перше засідання новообраної засідання Криворізької міськради, на якому Юрія Вілкула було оголошено міським головою. Більше того, це рішення своєю присутністю освятили і представники Радикальної партії та "Батьківщини", тоді як "Самопоміч" та УКРОП відмовилися брати участь в цьому дійстві.

І хоча і ляшківці і тимошенківці аплодувати оголошенню перемоги Вілкула не наважилися, сам факт присутності на цьому заході коштував їм партійних квитків. В той же день Ляшко і Тимошенко майже синхронно влаштували для своїх криворізьких колег показову страту.

Обидві партії заявили про розпуск своїх криворізьких партійних осередків та про виключення з партій їхніх членів. Олег Валерійович навіть назвав своїх криворізьких побратимів "продажими шкурами". Правда з часом вирішив дещо змінити формулювання, переправивши "шкур" на "хвойд" і дописавши "Вибачте мене за цих бл..єй". Мабуть зрозумів що для такого екстраординарного випадку замало експресії.

У Тимошенко були більш стриманими і повідомили сухо. "Фракція "Батьківщини" у Криворізькій міськраді розпущена рішенням Президії Політради партії у зв’язку із участю у засіданні ради до встановлення офіційних результатів виборів мера Кривого Рогу... Цим же рішенням депутати Криворізької міської ради, обрані від «Батьківщини», виключені з партії". Окремо була знята з посади і очільниця криворізької парторганізації, "кума Вілкула" Ольга Бабенко.

Тепер Тимошенко з Ляшком вимагають від своїх "хвойд" негайно скласти мандати за зраду виборців, але в перспективи добитися цього виглядають не надто перспективно. Хоча закон і містить процедуру відкликання депутата місцевих рад з ініціативи його партійної організації, можливість практичної реалізації цієї норми викликає багато питань. Теоретично зробити це можливо, але необхідно буде обрати нову організацію партії, потім прийняти рішення про відкликання, потім направити відповідний документ до ТВК, після чого приступити до збору підписів виборців і назбирати щонайменше на один підпис більше, ніж половина виборців, що взяли участь у голосуванні на відповідному окрузі. І зробити це за п'ять днів. То ж навряд і в "Батьківщині", і у Ляшка будуть вплутуватися у всю цю історію. По-перше, це досить складно організаційно, по-друге - забагато ризиків, можна просто не зібрати потрібної кількості підписів, або ж нарватися на ексцес виконавця (дуже імовірно, що хтось не втримається від спокуси назбирати "липових" підписів і це спливе назовні). Ну, і по-третє позбавлення мандатів особливо нікому і не потрібно, адже зараз для "Батьківщини" і радикалів головне – це зберегти обличчя. А для цього цілком достатньо і того, що зроблено. Буча в ЗМІ піднята, своє обурення висловлено, висновки зроблені. Ну, а те, що кадри на місцях треба підбирати до виборів, а не після зради, відомо українським політикам, а особливо Юлії Тимошенко, дуже давно і на власному гіркому досвіді. Але, тут завжди можна "вибачитися за бл..єй" і перемістити все невдоволення виборця на конкретного зрадника, а не на партійне керівництво, яке підбирає не тих кадрів.

Окремо варто зазначити, що на успіх на мерських виборах у Кривому Розі ніхто, окрім Вілкула, особливо і не сподівався, в тому числі і "Самопоміч". Результати першого туру не давали Милобогу особливих шансів у другому, то ж партія Садового навіть не направила власних спостерігачів на деякі дільниці. Але криворожці, виявилися дещо далекогляднішими, ніж Садовий і захотіли реальних змін у своєму житті. От тільки саме на тих дільницях, де не було спостерігачів від "Самопомочі" Вілкул і отримав найбільшу підтримку, що, цілком імовірно, і вирішило загальний підсумок виборів. В той же час все схоже на те, що в "Самопомочі" у свою загальну перемогу, як не вірили так і не вірять, а тому просто намагаються зберегти обличчя, як і "Батьківщина" з радикалами.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme