Жданов поскаржився в ГПУ на заступника, який дозволив кримським спортсменам виступати за Росію

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов звернувся до Генпрокуратури України з проханням перевірити дії його заступника та президента Федерації легкої атлетики України Ігоря Гоцула у зв'язку з переходом кількох кримських спортсменів у збірну Росії

Про це повідомляє depo.ua з посиланням на tribuna.com.

"Нещодавно Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій, за згодою Федерації легкої атлетики України, дозволила виступати за збірну Росії окремим кримським легкоатлетам, які прийняли російське громадянство. При цьому українська федерація отримала 170 тисяч доларів компенсації. Ці події отримали певний резонанс у ЗМІ.

З патріотичних і морально-етичних переконань для мене, як міністра і громадянина, перехід окремих кримських легкоатлетів і будь-яких інших українських спортсменів в РФ є неприйнятним. Вважаю зрадою подібні вчинки під час російської збройної агресії проти нашої держави. Не раз говорив про це публічно.

Що стосується рішення ФЛАУ, то для мене особисто воно не є безперечним. Це рішення суперечливо з політичної точки зору. На місці Федерації легкої атлетики України я би зайняв іншу позицію.

Оскільки ці події отримали суспільно-політичний резонанс, я доручив провести службове розслідування стосовно першого заступника міністра Ігоря Гоцула, який також є президентом ФЛАУ. Матеріали перевірки будуть направлені в Генеральну прокуратуру України. Там повинні дати правову оцінку таким рішенням.

Також прозвучали звинувачення про те, що нібито з мого дозволу Росії були продані кримські спортсмени і я за це отримав якісь кошти. Тому прошу Генеральну прокуратуру України здійснити відповідну перевірку щодо мене особисто. Мені приховувати і боятися нічого", - написавши Жданов в "Фейсбуці".

Більше новин спорту на Depo.Спорт.

Больше новостей о событиях в Украине и мире на Depo.ua

Все новости на одном канале в Google News

Следите за новостями в Телеграм

Подписывайтесь на нашу страницу Facebook

deneme